Ђоковић: "Ренкинг" и пласман на АТП финале у Торину ми нису приоритет

Танјуг
Foto: Taнјуг/АП

БЕОГРАД - Српски тенисер Новак Ђоковић изјавио данас да су му тренутно битни само играње за репрезентацију и гренд слемови и да му "ренкинг" и пласман на АТП финале у Торину нису приоритет.

Ђоковић је данас савладао Јаниса Ксиласа резултатом 6:0, 6:1 и тако донио другу побједу Србији против Грчке у дуелу за пласман у Свјетску групу Дејвис купа.

"Људи су можда очекивали дужи меч, нисам знао шта да очекујем од свог противника. Одиграо сам добар меч, он је заслужио тај један гем. Рекао сам више пута колико ми значи играње за репрезентацију, драго ми је што смо у најјачем саставу. Није нам лако што нисмо у Светској групи, надамо се да ћемо следеће године опет играти у групној фази. Седам година је прошло од мог последњег наступа за Дејвис куп тим у Србији, то је било овде у Пиониру", рекао је Ђоковић на конференцији за медије.

Српски тенисер се осврнуо на прошлогодишњи Дејвис куп, када је репрезентација Србије поражена у полуфиналу од Италије и поручио да преузима одговорност.

"Изгубио сам од Синера, иако сам имао три меч лопте. Морамо да поправимо наш дубл, ту смо једна од слабијих репрезентација. Ризично је ослањати се само на сингл. Драго ми је кад видим младе тенисере који хоће да напредују и играју за Србију" изјавио је Ђоковић.

Он је поручио да га играње за репрезентацију посебно мотивише.

"Овакве ствари ме мотивишу и инспиришу да наставим даље, последњих пар година правим селекцију турнира на којима ћу да играм. Играње за репрезентацију је нешто што ме покреће, тренутно уживам, драго ми је што могу победама да допринесем тиму", рекао је Ђоковић.

Српски тенисер је изјавио да му није циљ да игра на завршном турниру у Торину и да га не интересује позиција на АТП листи.

"Играћу егзибициони турнир у Бугарској са Димитовом, потом Шангај. Нећу наступити на турниру у Београду. Раније сам размишљао неколико месеци унапред, сада то више није случај. Тренутно ми је битно да играм гренд слемове и за репрезентацију. Потребан ми је добар физички, ментални и емотивни одмор, да бих размишљао уопште како желим даље, колико и где", поручио је Ђоковић.

Дуел између Србије и Грчке наставља се сутра 13 часова дубл мечом који ће играти Ђоковић и Хамад Међедовић против Петроса Циципаса и Деметриса Азоидеса.

Селектор репрезентације Србије Виктор Троицки рекао је да му је драго што је Ђоковић одлучио да се прикључи тиму.

"Види се колико Новаку значи да игра пред публиком у Србији, одазвао се позиву иако је Грчка дошла ослабљена. Он је дошао овде после напорне сезоне, урадио је нестварне ствари, надам се да можемо са њим да освојимо. Кад је он са нама онда можемо да играмо против било кога. Сјајна енергија и екипа, можемо да постигнемо леп резултат са оваквим тимом", изјавио је Троицки.

Повезане вијести:

Ђоковић: Надам се да ћемо инспирисати децу да узму рекет у руке

Ђоковић силан, тенисери Србије воде против Грчке 2:0

Кецмановић: Остао сам стабилан, драго ми је што је публика дошла у великом броју

Кецмановић донио Србији предност, на реду је Ђоковић

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана