Познато када Новак креће у поход на осмину финала

ГС
Foto: Танјуг/АП

Новак Ђоковић играће против Аустралијанца Алексеја Попирина у ноћи између петка и суботе од 1 час иза поноћи.

Тако је и трећи меч највећег тенисера свих времена постављен у термин који не одговара навијачима у Србији, који га практично неће ни видјети на терену током читаве прве недјеље УС Опена, с обзиром на то да су и претходна два меча била играна усред ноћи или до ране зоре.

Новак Ђоковић заиграо је између три и четири часа и у првом колу против Молдавца Радуа Албота (од 3.45) и у другом колу прошле ноћи против Ласла Ђереа (3.00). У то вријеме биће на терену и у првим сатима викенда према времену у Србији, док ће према њујоршком времену његов меч почети у 19 часова.

Битније од тога да ли се навијачи муче са несаницом или просто, не гледају, је то да Новак побјеђује и да на старту турнира пружа сигурне партије. У првом колу је тријумфовао у три сета, а у другом у два, с тим да му је Ђере предао меч послије два одиграна сета.

Са друге стране, и Попирин (28. носилац) прошао је сличан пут, јер је у првом колу елиминисао Корејца Сон-Вуа Квона 3:0, а у другом Шпанца Педра Мартинеза, такође у три сета (6:2, 6:4, 6:0).

Ђоковић и Попирин играли су три пута до сада и у сва три меча је Србин побиједио, а интересантно је то да су ове године играли на два од три гренд слема. И на Аустралијан опену и на Вимблдону Новак је побиједио у четири сета 28-годишњег изазивача из Аустралије, пише Мондо.

Побједник дуела Ђоковић - Попирин играће у 4. колу против побједника америчког дуела Бен Шелтон - Франсис Тијафо.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана