Ђоковић o Аустралији: Био сам главни разбојник у целом свету

ГС
Foto: Танјуг/АП

БЕОГРАД- Најбољи тенисер свих времена Новак Ђоковић, гостовао је у емисији Вече са Иваном Ивановићем на Блиц телевизији, а поред бројних тениских тема, дотакао се хапшења, али и депортације из Аустралије.

Новак се присјетио момента када му је пријетила депортација, али и затвора у Аустралији, тачније центра за мигранте у који је био смјештен. Потом, Новак је открио и то да је имао избор да се врати у Србију, али да је одлучио да се бори.

- Они су ми рекли да ја имам избор да летом одем кући, па да се борим са домаћег тла, да тако покушамо да исправимо ситуацију са визом. Ја сам рекао: Ви сте заборавили да сам ја Србин, за правду се борим, ако је нешто неправедно учињено, не могу једноставно то тако да пустим да прође. Пристао сам да се борим и победио у том спору. Био сам пуштен четири дана, имао сам хеликоптере изнад главе који су ме пратили цео дан. Људи су ме гледали као криминалца. После тога су ме опет притворили јер сам морао да прођем кроз други судски спор- испричао је Ђоковић.

Ипак, можда и најзанимљивији моменат његе приче је био онај када је открио  прави разлог због којег је депортован, пише Телеграф.

- 99.9% људи ми данас каже да не зна зашто сам депортован из Аустралије. Сви ми кажу да сам депортован јер нисам вакцинисан. То није истина. Министар Аустралије је имао уставно право да, ако се ја њему не свиђам, он мене може депортовати јер сматра да ја реметим јавни ред и мир. Ја сам победио први судски спор јер сам имао сваки папир који је био потребан.- Ако си имао корону, после шест месеци имао си антитела, могао си да аплицираш и они су све изанализирали и дали су ми медицински разлог да уђем. Још неки тенисери су ушли са истим папирима, играли су, онда сам ушао ја, настао је хаос, а онда су и они депортовани. Све то се одразило и на мене и на моју породицу. Стање је било ванредно- искрен је био Новак.

Потом, до детаља је открио и како је изгледала депортација.

- Агенти ме спроводе на аеродрому. Ти идеш као осуђеник. Два агента, један са једне, други са друге стране, један иза тебе. Спроводе те до авиона, ружан осећај. Седну до мене, гледају да ли сам везан, да виде да ли сам отпутовао. Три или четири медија су седела у бизнис класи. Ја читам књигу, гледам филм, они ме снимају. Требало је да идем у Шпанију. Рекли су ми да морам да идем у Србију, где бих требало да будем сигуран. Сви овде су ме подржали. Чекам у Дубаију четири сата на лет, причам са директором аеродрома, иде BBC и CNN, сваких 20 минута, а ударна вест сам ја. "Он је ишао у WC, он је радио ово, он је радио оно." Био сам главни разбојник у целом свету и то сам доживео" рекао је Ђоковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана