У Текстилац стижу 32 фудбалера из Гане

Душан Репија
У Текстилац стижу 32 фудбалера из Гане

Дервента - Крајем јуна или почетком јула у Текстилац би на пробу требало да стигну 32 фудбалера из Гане, а они који се најбоље покажу потписаће уговоре са дервентским прволигашем.

Својеврсну револуцију у фудбалу на нашим просторима Дервенћани ће извести у сарадњи са једним менаџером из Загреба који је поријеклом из Дервенте. Он ради за академију Авењу Гана и добро познаје квалитете фудбалера који имају између 17 и 25 година. Сви фудбалери са Црног континента маштају да каријеру граде у Европи, а ово би им на неки начин било предворје велике сцене.

- Можда јесте мало неуобичајен потез, али немамо шта да изгубимо, само можемо да добијемо. Чак ћемо и финансијски профитирати, јер организујемо њихов петнаестодневни боравак, па очекујемо да нам у каси остане око 20.000 марака. Уколико један или више фудбалера квалитетом задовољи наше апетите, бићемо на вишеструком добитку - рекао је члан управе Текстилца Давор Пијетловић.

Фудбалери из Гане требало би да стигну у град на Укрини 24. јуна или 1. јула, у зависности од брзине рјешавања неопходне документације. Новац је већ на рачуну Дервенћана.

- Уколико фудбалери добију визу, сигурно ће доћи, а уколико се нешто искомпликује, вратићемо новац. Ипак, очекујемо да све буде у реду - рекао је Пијетловић.

Дрес Текстилца прије неколико сезона носио је Азеведо Круз из Доминиканске Републике, а у 98 година дугој историји клуба још ниједан фудбалер из Африке није имао ту прилику. Амбициозна управа клуба која је од друголигаша направила стабилног прволигаша чини све да у Дервенти створи одличне услове за рад, тако да ускоро почиње градња помоћног терена са вјештачком подлогом.

- Акцијом "Квадрат за будућност" прикупили смо око 115.000 марака, што је довољно за земљане радове. Ускоро почињемо са радом, а надамо се да ћемо скупити још новца како бисмо изградили модеран стадион који би ријешио много проблема - рекао је Пијетловић.

Отишао Драгишић

Досадашњи тренер Текстилца Зоран Драгишић одлучио је да преузме бригу о јуниорском тиму Борца, тако да је клупа Дервенћана упражњена.

- Са Драгишићем смо се растали коректно, хвала му на свему што је урадио за претходних пола године. Нови тренер сигурно неће бити из Дервенте, јер тражимо искусног стручњака - рекао је Пијетловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана