У сусрет бициклистичкој трци “Београд - Бањалука”: Из Обреновца ка Српској

Душан Репија
У сусрет бициклистичкој трци “Београд - Бањалука”: Из Обреновца ка Српској

ОБРЕНОВАЦ - Стартно мјесто прве етапе бициклистичке трке “Београд - Бањалука” биће у Обреновцу, а предсједник општине Мирослав Чучковић нагласио је да уопште није постојала дилема да ће бити другачије послије одличног искуства од прошле године.

Он је са првим човјеком трке Владимиром Куваљом и званично потписао уговор па ће караван од 175 бициклиста из тридесетак земаља свијета управо из центра ове београдске општине 14. априла кренути пут Бијељине гдје је циљ прве етапе.

- Изузетно сам срећан што смо поново на мапи трке која спаја два братска народа. Знамо колики је значај ове трке како у спортском, тако и у туристичком и сваком другом смислу. Могу да се похвалим јер је и у нашој општини основан Бициклистички клуб Палеж. Радујем се спектаклу у априлу, прелепо је било прошле године видети пун трг, па се надам да ће и ове године бити тако - рекао је Чучковић.

Директор трке Владимир Куваља захвалио је Чучковићу и члану Вијећа за спорт Милошу Станковићу који су препознали и подржали ову идеју.

- Дуго времена је требало да прође да трка у Србији добије подршку какву има у Републици Српској, али смо успјели захваљујући Министарству омладине и спорта, предсједнику Србије Александру Вучићу, али и градовима и општинама које сада апсолутно подржавају овај јединствен догађај. Јединствен је по томе што се једног дана одржава у двије земље, а управо етапа из Обреновца до Бијељине, да тако кажем, брише међудржавну границу - рекао је Куваља.

Додао је да ће друга етапа бити вожена од Бијељине до Власенице, а потврђена је и она од Дервенте до Бањалуке, те нагласио да постоји могућност да буде одржана још једна етапа, уз пролог у Београду 13. априла навече.

Потпредсједник Бициклистичког савеза Србије Душан Гојић задовољан је што је савез добио још једног члана бициклистичке породице у Обреновцу.

- Део заслуга за то иде и на рачун трке “Београд - Бањалука” која је доживела праву експанзију у посљедњих неколико година. Драго ми је што се све више градова укључује у ову причу. Екипе из света одавно су препознале ову трку, а то говори и 39 послатих апликација од екипа из целог света. На жалост, можемо да прихватимо само 25 односно 175 такмичара - реко је Гојић.

Србија

Једна од учесница је и репрезентација Србије, а најзвучније име од свјетских екипа је Бахреин Мерида. Станковић се сложио да је домаћинство трке у Обреновцу допринијело оснивању БК Палеж.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана