Послије зимске паузе наставља се Премијер лига за рукометаше: Борац циља врх, Леотар Европу

Душан Репија
Послије зимске паузе наставља се Премијер лига за рукометаше: Борац циља врх, Леотар Европу

БАЊАЛУКА - Премијерни меч у наставку шампионата рукометаши Борца играју у Градачцу (субота, 20), а тренер Мирко Микић каже да је екипа спремна за сва искушења.

Бањалучани су први дио завршили без пораза са 14 тријумфа и два ремија и имају осам бодова више у односу на Слободу и Вогошћу. Иза њих је добар припремни период, а за Микића је најважније да су сви рукометаши здрави. Добар дио припрема пропустио је Лука Кнежевић, али је и он у генералки против Слободе показао да су проблеми иза њега.

-  Са нестрпљењем ишчекујемо гостовање у Градачцу и надамо се добром издању. Ову седмицу смо одрадили у пуном саставу не рачунајући теже повријеђеног Амара Грачића и покушали смо да што детаљније припремимо утакмицу. Радујемо се свим будућим изазовима који су пред нама - рекао је Микић.

Српски дерби у Осјечанима код Добоја играју Слога и Леотар. Добојлије су тек у финишу јесени побјегли из опасне зоне па се сада надају бољем учинку.

- Играмо са веома квалитетном екипом Леотара која је одиграла добро први дио сезоне. Имамо мањих кадровских проблема због повреда Радомира Стојановића, Душана Миличевића и Владимира Станковића, али вјерујемо да уз максимално ангажовање можемо забиљежити побједу - рекао је тренер Слоге Дејан Василић.

Леотар је најпријатније изненађење, дуго времена је био на другом мјесту, а мало је посустао у финишу јесени. Тренер Дарко Таврић раније је нагласио да га не занима ништа испод петог мјеста на табели. Требињци су већ одиграли два такмичарска меча у претколима Купа БиХ, добили су Маглај, али су стали у Високом.

- Игра на тим утакмицама даје нам за право да се надамо победи у Добоју и ништа нас друго не занима. Циљ је исти, није се променио, желимо да се боримо за места која воде у Европу до самог краја. Квалитет имамо и урадићемо све што је до нас да по први пут доведемо Европу у Требиње - рекао је Таврић.

У 16. колу Премијер лиге БиХ за рукометаше састају се, субота: Коњух - Вогошћа (19), Маглај - Босна (В) (19), Слога (Д) - Леотар (19.30), Градачац - Борац (20), Грачаница - Извиђач (20). У петак навече играли су Криваја - Босна (С). Слободна је Искра. Пласман: Борац 26, Слобода 18, Вогошћа 18, Извиђач 17, Леотар 17, Криваја 14...

Крећу и даме

Овог викенда наставља се и Премијер лига БиХ за рукометашице, а актуелни шампион ЖРК Борац гостује Извиђачу. Бањалучанке имају бод мање од Груда, али вјерују да могу одбранити круну. Парови 12. кола, субота: Извиђач - Борац (17), Криваја - Зрињски, (18.30), Хаџићи - Груде (18.30). Недјеља: Илиџа - Леотар (17.30).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана