Послаћемо захтјев Републике Српске за чланство у ЕХФ-у

Иван Драгичевић
Послаћемо захтјев Републике Српске за чланство у ЕХФ-у

Бањалука - Уколико челници Рукометних савеза ФБиХ и Херцег Босне не нађу заједнички језик о будућности овог спорта у БиХ, Рукометни савез Републике Српске послаће захтјев Европској рукометној федерацији (ЕХФ) о пријему у њено чланство.

Потврдио је ово за "Глас Српске" предсједник РС Републике Српске Здравко Милићевић који обавља улогу предсједавајућег Предсједништва РС БиХ.

- Испаштамо због њиховог лошег рада и непостојања жеље да нађу заједнички језик. Имам информације да су ставови између Хрвата и Бошњака непомирљиви и да се уопште нису састајали. Код нас све добро функционише, а уколико њихов интерес није за добробит рукомета онда ћемо повући потез и послати захтјев ЕХФ-у како би РС Републике Српске постао пуноправни члан - казао је Милићевић.

За данас од 14.30 часова у Сарајеву засједаће Извршни одбор РС БиХ који броји 11 чланова из реда три народа, а према незваничним информацијама биће то први сусрет хрватских и бошњачких представника који би требало да се договоре о пререгистрацији Савеза. Наиме, спорно је што је РС ФБиХ регистрован без хрватске компоненте и уколико не дође до компромиса посљедице могу бити велике. Одгађање Премијер лиге која је требало да буде настављена за викенд сада је сасвим извјесно.

- Почетак прољећног дијела сезоне биће пролонгиран за седам дана, јер је регистрациона комисија каснила са прелазним роком. Због цјелокупне ситуације испаштају клубови, а уколико рад Савеза буде блокиран посљедице ће сносити и репрезентација, јер неће имати извор финансирања па је онда упитно и одигравање утакмица. Тражићемо поново одгађање од Пореске управе ФБиХ како бисмо добили додатно вријеме да се ријеши проблем. Много тога биће јасније послије данашњег састанка, али уколико двије стране не покажу жељу да се постигне договор, онда не знам шта нам преостаје - додао је Милићевић.

Спекулације да би клубови да могли да оснују удружење и од Савеза преузму лигу, Милићевић је означио као немогуће, јер не постоји ниједан начин да се изведе тако нешто.

Оставка Карачића

Извршни одбор разматраће оставку генералног секретара Смаје Карачића који се одлучио на такав корак због немогућности поштовања предвиђеног рока за пререгистрацију, а сидро је дигао и члан предсједништва РС БиХ Енид Тахировић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана