ПОКС се огласио о одузимању медаље Ђурићу: Велика неправда!

Танјуг
ПОКС се огласио о одузимању медаље Ђурићу: Велика неправда!

БЕОГРАД, 31. августа (Тањуг) - Параолимпијски комитет Србије (ПОКС) саопштио је данас да је према параатлетичару Небојши Ђурићу начињена велика неправда, пошто му је одузета сребрна медаља коју је освојио на Параолимпијским играма у Паризу.

ПОКС се огласио поводом одузимања медаље Ђурићу, који је у петак освојио сребро у дисциплини бацање кугле хицем од 11,98 метара. "

-Десет минута иза поноћи стигло је обавјештење да је нашем параатлетичару Небојши Ђурићу одузета сребрна медаља и да је дисквалификован. У штуром саопштењу послатом Вотсапом нашем селектору Јовану Ђукићу не наводе се разлози дисквалификације, већ се напомиње да се ради о техничкој регулацији. Позивајући се на правило Р6.16.1, које се односи на столицу за бацање (метална столица са које такмичар сједећи баца куглу) ни у кратком извјештају, а ни након јутрошњих састанака и уложене жалбе са наше стране, не помиње се тачан разлог, односно тачан проблем столице за бацање - наводи се у саопштењу.

Из српског тима поручују да је Ђурићева столица прије такмичења прошла контролу и да је потврђена њена техничка исправност.

-По правилу свака столица се контролише и прегледа најкасније 70 минута прије бацања, што се десило и са столицом Небојше Ђурића. Приликом прегледа столица је прошла контролу без икаквих примједби и потврђена је њена техничка исправност, уједно и дозвола да Небојша може наступати са прегледаном опремом. Правило налаже да се у случају било какве сумње на исправност опреме додјељује жути картон, што приликом прегледа опреме нашег репрезентативца није био случај - истиче се у саопштењу. Параолимпијски комитет Србије наводи да делегација покушава да ријеши проблем, као и да је српски параатлетичар са истом столицом наступао и на Свјетском првенству у Јапану.

-Важно је напоменути да се истом столицом користио и на свјетском првенству у Јапану ове године гдје је освојио сребрну медаљу. Делегација Параолимпијског комитета Србије налази се од ноћас у Центре Technical Information Centre (ТИЦ) гдје на састанцима са овлашћеним службеницима покушава да ријеши овај проблем. Важно је напоменути да су неки медији објавили нетачне информације о овом случају - додаје се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана