Партизан послије драме заказао сусрет са Звездом у финалу Купа Кораћа

Танјуг
Foto: КК Партизан

НИШ - Кошаркаши Партизана пласирали су се вечерас у финале Купа Радивоја Кораћа, пошто су у нишком Чаиру у полуфиналу послије велике борбе и драме побиједили ФМП 92:89.

Партизан је у финишу меча прокоцкао високу предност, ФМП је преко Ненада Неранџић имао шут за продужетак, али лопта није ушла у кош и црно-бели су заказали вечити дерби против Црвене звезде у финалу Купа, сутра од 21 сат.

Најефикаснији у побједничком тиму био је Кевин Пантер са 29 поена, Далас Мур је додао 19, док је Зек Ледеј стао на 14.

Код ФМП-а истакао се Брајс Џонс са 29 кошева, док је Данило Тасић убацио 17.

ФМП је одлично парирао Партизану и све до финиша првог полувремена водила се велика и изједначена борба, а онда су црно-бијели предвођени Пантером и Муром успјели да се одлијепе на плус девет и од тог момента су имали конторлу меча у својим рукама.

Изабраници Жељка Обрадовића брзо су отишли на двоцифрени вишак, који је у трећој дионици ишао на највећих 16 поена (67:51).

Период опуштања и неколико грешака у нападу црно-бијелих, екипа Ненада Стефановић је знала да искористи и приђе на минус 10, али више од тога није могла у овом дијелу.

Брајс Џонс је серијом од од 7:0 отворио посљедњу дионицу и ФМП је пришао на само шест поена заостатка, док су се црно-бијели мучили муку са реализацијим шута.

Сушу Партизана прекинуо је Копривица са пенала, након скоро четири минута без коша, да би Мур тројком донио плус 10.

Поготком за највећи број поена Тасић је унио неизвјесност у посљедњих пет минута меча, потом и Џонс, али су Ледеј и Пантер са двије везане тројке сачували Пртизанову предност (88:77).

ФМП је у самом финишу искористио неопрезност Партизана, који је испустио двоцифрену предност и тројком Џона пришао на 91:89, да би у посљедњим тренуцима меча ФМП преко Неранџића имао шут за три поена, али лопта није ушла у кош и Партизан се пласирао у финале.

Црно-бијели ће сутра од 21 сат у финалу играти против Црвене звезде.

Сусрет је обележила и повреда Алена Смаилагића у првој дионици који се није враћао на терен послије тога, као и погрдно скадндирање предсједнику КК Црвена звезда Небојши Човићу и његовој супрузи, због чега је публика била опоменута да ће део навијача бити избачен из хале ако се са таквим скандирањем не престане.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана