Марко Лукић се лијепо представио у дебитантском наступу на ЕП за рукометаше: Трема нестала на загријавању, падају Чеси

Душан Репија
Марко Лукић се лијепо представио у дебитантском наступу на ЕП за рукометаше: Трема нестала на загријавању, падају Чеси

БРАТИСЛАВА - Пред рукометашима БиХ је најважнији меч на Европском првенству против Чешке (субота, 18), јер је ово ривал по мјери у групи Е.

Један од дебитаната у репрезентацији, а самим тим и на великим такмичењима Марко Лукић каже да је већ заборавио пораз од Шведске (18:30) те да су све мисли усмјерене на идућег ривала. Момак из Прњавора који је ове сезоне најбољи играч Борца оставио је сјајан утисак на премијери, а секвенца средином првог полувремена, када је три пута заредом преварио Андреаса Паличку, сигурно је нешто што ће памтити до краја живота.

- Имао сам позитивну трему, али када смо изашли на загријавање, све је било у реду. Швеђани су заиста јаки, чак и да смо били комплетни тешко да бисмо могли направити изненађење, а и овако десетковани у одређеним моментима смо успјели да им парирамо. Жао ми је што смо поступили помало наивно када смо им пришли на пет разлике (21:16). Нисмо одиграли паметно у тим тренуцима и они су за час побјегли на девет, десет разлике. На крају је био превише изражен наш пораз, али се окрећемо Чесима и мислим да имамо шансу - рекао је Лукић за “Глас Српске”.

Идући ривал показао је зубе Шпанији, јер је током свих 60 минута дувао за врат фавориту, а на крају поражен са 26:28. За разлику од БиХ, Чеси имају доста искусан састав.

- Пријатно су ме изненадили, одиграли су стварно добру утакмицу. Ипак, мислим да имамо шансу. Пробили смо лед, видјели гдје смо гријешили и шта морамо да поправимо. Имамо доста проблема, остали смо и без Дејана Малиновића, али је одлична ствар што ће Бењамин Бурић бити потпуно спреман, док би и Владимир Врањеш требало да заигра. Даћемо максимум и надамо се најбољем - рекао је Лукић.

За разлику од информација из Будимпеште које говоре да су играчи помијешани са осталим гостима у хотелу и да то додатно повећава могућност заразе, у Братислави је ситуација другачија.

- Обавезни смо да носимо маске, не мијешамо се са осталим гостима, а све четири репрезентације наше групе смјештене су у истом хотелу. Практично нигдје и не излазимо. Прошетамо послије ручка и то је то. Надам се само да више неће бити лоших вијести што се тиче короне - закључио је Лукић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана