Кошаркашице Орлова први пут на Фајнал фору WABA лиге: Немогуће учинили могућим

Душан Репија
Кошаркашице Орлова први пут на Фајнал фору WABA лиге: Немогуће учинили могућим

БАЊАЛУКА - Тренер кошаркашица Орлова Драгана Свитлица оцијенила је пласман на Фајнал фор историјским.

Бањалучанке су побједом против Бадела 1862 (66:56), те захваљујући поразу Војводине од Цинкарне (62:63 послије продужетака) двије утакмице прије краја Суперлиге осигурале четврту позицију, те премијерни наступ на завршном турниру.

- Немогуће смо учиниле могућим. Презадовољна сам јер смо и ове сезоне исписале историју након фантастичне прошле у којој смо освојиле троструку круну у Српској и БиХ. Веома сам поносна на екипу, на дјевојке које су дале све од себе, на управу, а ово је и мени као тренеру велика сатисфакција. Сјајно смо одиграли посљедње четири утакмице и заслужили да се нађемо у завршници - рекла је Свитлица.

Упоређивати буџет Орлова са клубовима из региона је узалудан посао. Бањалучанке имају најмање новца на располагању, али успијевају да се носе и са бољим од себе.

- У односу на друге то је доста скромно. Међутим, покушавамо и успијевамо да уклопимо све обавезе у оно што имамо. Ако бисмо гледали искључиво финансије сигурно не бисмо били ни близу Фајнал фора, али ова екипа има нешто друго. Сјајан смо спој младости и искуства. Дјевојке које су много тога прошле у каријери несебично помажу младима и на то сам поносна. Млађе имају од кога да науче и доста су напредовале - нагласила је Свитлица.

Домаћин завршног турнира још није одређен, али Орлови неће конкурисати с обзиром да је за организацију потребно двадесетак хиљада евра. Луксуз је то који не могу себи да приуште у овом тренутку. Не могу ни да пријете Будућности или Цинкарни против којих ће укрстити копља у полуфиналу. Ипак, ове сезоне су са обје екипе играле на једну лопту.

- Немамо никакав притисак јер је првобитни циљ био да се пласирамо у Суперлигу. Када смо то урадиле онда смо зацртали да покушамо напасти Фајнал фор и ево нас на њему. Даћемо наравно све од себе и у наставку, али је циљ већ сада пребачен - закључила је Свитлица.

Одбране трофеја

Кошаркашице Орлова још не знају за пораз у првенству БиХ ове сезоне, а до сада су уписале 14 побједа.

- Већ смо одбраниле Куп Републике Српске, а вјерујем да ћемо имати снаге да исто урадимо у Купу БиХ, као и првенству. Регионална лига нам је много помогла, пошто у првенству реално немамо много квалитетних противника. Познато је да брже напредујете када играте против јачих ривала - рекла је Свитлица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана