Кошаркаши Црвене звезде први финалисти Купа Кораћа

Танјуг
Foto: КК Звезда

НИШ - Кошаркаши Црвене звезде пласирали су у финале Купа Радивоја Кораћа, пошто су вечерас у Нишу у првом полуфиналу побиједили Мегу 72:53.

Звезду је предводио Никола Калинић са 15 поена, Нејт Волтер је додао 12, колико и Никола Ивановић, а у тиму Меге истакао се Карло Матковић са 15 кошева.

У репризи прошлогодишњег финала, екипа Владимира Јовановића боље је отворила меч, повела 6:0, али су се након тога актуелни освајачи „Жућкове левице“ консолидовали и брзо дошли до изједначења.

До краја дионице Мега је успјела да оде и на двоцифрену предност (21:11) али су изабраници Дејана Радоњића смањили и са заостатком од шест поена ушли у других 10 минута (21:15).

Већ на старту Мега је повећала предност на плус осам, али је услиједило буђење Звезде која је брзо истопила вишак ривала, а након тога и дошла до предности коју је успјела да сачува и у друго полувријеме је  ушла са 39:33.

Све наде изабраника Владимира Јовановића угашене су почетком треће четвртине, када је Звезда направила серију и у једном се тренутку одлијепила на плус 14.

До краја меча та предност је ишла је до највећих 19 поена предности, којом је и завршен меч.

Кошаркаши Звездр у финалу сутра од 21 час играће са бољим из дуела Партизан-ФМП, који почиње вечерас од 21 час.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана