Кирјос подржао Ђоковића: Желим да освоји Аустралијан опен и да носим мајицу на којој пише „идемо“

Агенције
Кирјос подржао Ђоковића: Желим да освоји Аустралијан опен и да носим мајицу на којој пише „идемо“

МЕЛБУРН - Аустралијанац Ник Кирјос не престаје да изнанађује - након што је од почетка хаоса у Мелбурну стао на страну Новака Ђоковића, контроверзни тенисер наставио је у истом ритму.

Након што је потврдио да му је Ноле лично писао и захвалио му се што га је подржао, Кирјос је поручио да има само једну жељу - да Новак освоји Аустралијан опен, а он ће то прославити носећи Србинову мајицу „Идемо“.

- Желим да освоји Аустралијан опен и да потом шетам са мајицом на којој пише „идемо“ и са маском Новак Ђоковић. Било би сјајно - рекао је Кирјос.

Кирјос је годинама био најгласнији критичар Ђоковића, али га од почетка драме у Аустралији највише подржава.

-Тај министар Алекс Хоук каже да је Новак Ђоковић пријетња нашим границама, ја кажем да није. Третирамо га као да је оружје за масовно уништење. Дошао је да игра тенис, разумијем то да га нападају зато што није вакцинисан, али има документацију која му дозвољава да игра - поручио је Кирјос у једном подкасту.

Додао је да су са сада сав бијес усмјерили на Ђоковића како би га избацили из земље.

-Ништа није урадио, само хоће да игра тенис. Важно је да игра овде и важно је за спорт! - додао је Кирјос.

Аустралијанац неће учествовати на турниру пошто је позитиван на вирус корона.

-Новак ми се јавио преко Инстаграма и захвалио ми се што сам се заузео од њега, није очекивао то од мене, очигледно је да под великим притиском, цијели свијет је против њега. Мислим да му је потребна људска подршка... -казао је Ник Кирјос

Додао је да га „само третирамо као Новака Ђоковића, а не као људско биће“. -Замислите како се он сада осјећа. Вјероватно сада мало жели и подршке од нас других играча. Е, па од мене је има. Спорт је нешто што би требало да нас спаја. Без обзира које си расе, на крају сви једни другима пружамо руке.Прошло је много времена откако смо били овако подијељени- закључио је Кирјос.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана