Епископ Фотије подржао бициклистичку трку "Београд -Бањалука"

Душан Репија
Епископ Фотије подржао бициклистичку трку "Београд -Бањалука"

БИЈЕЉИНА - Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански Фотије примио је у Епархији зворничко-тузланској у Бијељини делегацију бициклистичке трке "Београд - Бањалука" на челу са директором Владимиром Куваљом.

Владика Фотије и Српска православна црква дали су благослов и подршку овом јединственом спортском догађају који спаја Србију и Републику Српску.

Бициклистичка трка "Београд - Бањалука" је највећи међународни спортски догадјај у Републици Српској и ове године одржаће се по 16. пут.

- Спорт је изузетно важан, посебно за младе људе и веома смо срећни што можемо да подржимо бициклистичку трку "Београд - Бањалука", која традиционално пролази кроз Бијељину и нашу епархију - рекао је владика Фотије.

Директор трке Владимир Куваља данашњи састанак оцијенио је као историјски, како за цркву, тако и спорт.

- Радује ме што су на челу наше цркве људи који воле и схватају значај спорта. Ово је почетак сарадње између цркве и спорта - рекао је Куваља, који је уједно и предсједник Центра за развој и унапређење спортске сарадње Србије и Републике Српске.

На састанку су присуствовали и генерални секретар БС РС Горан Гуска, представник Одсјека за спорт града Бијељине Боро Ђокић, члан кабинета генералне дирекције трке Ања Гвозден и шеф медијског тима за Србију Жељко Вучковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана