Ђоковић: Ова победа велико олакшање и задовољство

Танјуг
Ђоковић: Ова победа велико олакшање и задовољство

ТОРИНО - Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је да је задовољан освајањем завршног мастерса у Торину.

Ђоковић је по шести пут у каријери освојио завршни мастерс, пошто је вечерас у финалу побиједио Норвежанина Каспера Руда 7:5, 6:3.

-Био сам веома задовољан како сам играо са основне линије, поготово из форхенда, хтео сам да будем агресиван и исплатило ми се то. Веома сам задовољан издањем -, изјавио је Ђоковић по завршетку меча.

Он је признао да је био нервозан у финишу дуела са Рудом.

- Много сам био нервозан, посебно у оном поену на 30:30, то је био најдужи поен меча. Морао сам цео меч да останем фокусиран. Када сам сервирао за победу промашио сам пар форхенда. Сигурно сам осетио нервозу, али сам завршио то асом и веома сам задовољан. Прошло је седам година од када сам освојио завршни мастерс, много је то времена... Чињеница да сам чекао седам година чини ову победу још слађом и већом - објаснио је српски тенисер.

Ђоковић је ове сезоне освојио пет трофеја, а годину ће завршити на петом мјесту АТП листе.

-Сигурно сам говорио о овој чудној сезони хиљаду пута, нећу да се понављам, сви који прате тенис знају на шта мислим. Ова победа је велико олакшање и задовољство, али и једва чекам да одморим неколико недеља. Био сам ''на иглама'' целе године, да ли због чекања одобрења да одем негде или због турнира, тако да сам баш задовољан што сам годину завршио на позитиван начин - закључио је Ђоковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана