Ђоковић елиминисан у четвртфиналу Дубаија: Надиграо га 123. играч свијета

блиц
Foto: the today show

Пораз који нико није очекивао! Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић је данас доживио пораз од чешког тенисера Јиржија Веселог послије два сета (6:4, 7:6) и тако оставио цијелу Србију у невјерици.


Јесте очекивали? Против 123. тенисера свијета? Наравно да нисте. Логично је да нисте. Иако су до сада одиграли само један међусобни меч, и иако је и тада Весели побиједио, једноставно никоме ни на крај памети није било да ће овог четвртка поподне дочекати вијести – Новак је елиминисан!

За њега је такмичење у Дубаију завршено, а публика га је до посљедњег тренутка бодрила. Жељели су побједу, жељели су велики преокрет, али су од свега добили горке сузе. Новак је имао испред себе мотивисаног момка који је знао да, ако одигра тенис живота, може бар на кратко дотаћи звијезде.

Тако смо добили сензацију године и елиминацију најбољег на свијету.

Почетак је био невјероватан. Малтене сензационалан. Одмах је показао Новаку да је и те како мотивисан, да је "у овом мечу" од самог старта. Услиједио је брејк и помало шок за све на трибинама, али и оних крај малих екрана. Суштина је била та, да је 123. на свијету био пун самопоуздања због своје статистике - одиграо је један чем против Новака, побиједио га, и није желио да то испусти.

Ипак, вратио се Новак, успео да преокрене резултат и нико није ни слутио шта ће се даље дешавати. Имао је сервис на својој страни, али као да се нешто десило па Ђоковић није био онај "стари". Послије само два гема поново је брејк узео Весели и онда рутински довршио први сет у своју корист.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана