Ђоковић: Било је много емоција, сада сам спреман за тенис

Срна
Foto: Тањуг

ДУБАИ - Најбољи тенисер свијета, Новак Ђоковић, разговарао је са новинарима пред почетак турнира у Дубаију, првом на којем учествује у 2022. години.

Ђоковић сезону започиње у Дубаију, а у понедјељак ће одиграти први званичан меч у 2022. години, против Лоренца Мусетија.

- Није било тешко узети рекет у руке и наставити са тренингом. Спреман сам колико могу бити и узбуђен што поново играм - рекао је Ђоковић на конференцији за медије.

Новак у Дубаију јури шесту титулу, а новинарима је открио да се вратио тренинзима десет дана након депортације из Аустралије.

- Пружио сам свој максимум да се поставим у добру позицију - и ментално и тениски. Било је много емоција након повратка из Аустралије. Било је чудно... Био сам разочаран и тужан због свега како се завршило и због начина на који сам напустио Аустралију - рекао је Новак.

Новинаре је занимало да ли је Ђоковић спреман да не учествује на највећим турнирима због својих принципа и ставова, а он је поновио да је потпуно свејстан ситуације и да је спреман да плати пуну цену.

- Не могу да бирам гдје ћу играти. Питање је гдје могу да идем и да играм. Гдје год будем могао, покушаћу да отпутујем и учествујем - објаснио је први рекет свијета.

Други играч на АТП листи, Данил Медведев, игра на турниру у Мексику и могао би да свргне Ђоковића са првог мјеста већ ове недјеље, преноси РТС.

- То ће се догодити у неком тренутку... Ако се догоди ове недјеље, бићу први који ће му честитати - рекао је Ђоковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана