Дарко Драговић, рукометаш Херцеговине: За ово се живи

 Душан Репија
Дарко Драговић, рукометаш Херцеговине: За ово се живи

НЕВЕСИЊЕ - Дворана “Невесињка” остала је неосвојива гостујућим тимовима, али је Слобода срећно, помало и дискутабилно, однијела бод кући - 29:29.

Ипак новајлија у лиги, екипа Херцеговине наставила је да пружа сјајне партије против фаворита те још једном доказала да ником неће бити лако против њих, нарочито пред домаћом публиком. Тузлаци су поготком Алена Овчине из седмерца по истеку 60. минута ускратили славље домаћима, а један од јунака тима Амара Чавчића Дарко Драговић признаје да су му осјећања помијешана.

- Сигурно бисмо потписали бод да нам га је неко понудио прије утакмице, јер је Слобода према играчком кадру пројектована за сам врх табеле. Ипак, када смо изашли на терен, осјетили енергију са трибина као никада до сада схватили смо да можемо више. Контролисали смо утакмицу, имали три гола предности до пред сам финиш, али нажалост нисмо издржали. Било је мало и туге послије оваквог расплета, али не смијемо да будемо незадовољни - рекао је Драговић за “Глас Српске”.

Мало мјесто на југу Српске живи за овај спорт. Било је то јасно још док су њихови љубимци војевали битке у Првој лиги, а да је управа повукла прави потез прихватањем наступа у елити доказује се из викенда у викенд.

- Одиграо сам доста утакмица пред нашом публиком, али никада до сада није било бучније и љепше. За тако нешто се живи. Сигуран сам да су препознали да дајемо све што имамо за овај дрес. Искрена емоција и нас на терену и њих на трибинама не може да не донесе резултат и ми смо за сада презадовољни - нагласио је стријелац осам голова против Тузлака.

Већ сутра је нови празник рукомета у Невесињу. Долази комшијски, пријатељски Леотар, што је права прилика да се види ко је тренутно најбољи клуб источног и јужног дијела наше Републике.

- Одлична су екипа, што показују табела и резултати. То не значи да нећемо тражити своју шансу. Надам се као и увијек побједи, јер пред нашим навијачима је све могуће - истакао је Драговић.

Млади тим предвођен такође младим стручњаком тренутно је ближе средини него дну табеле. Тренутно заузима 11. мјесто са девет бодова из десет утакмица.

Борцу (само) бод

На сличан начин како је Херцеговина остала без друге половине плијена десило се то и Борцу. Бањалучани су у посљедњој секунди имали седмерац, али је шут Милоша Њежића одбранио голман Градачца па је на семафору остало 27:27. Гледајући кретање резултата могло је да буде и горе, јер је Градачац у финиш меча ушао са три гола вишка (26:23).

- Не гледајући резултат не могу бити задовољан. Понављамо исте грешке и не играмо на начин којем тежимо - рекао је тренер Мирко Микић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана