Дански рукометаш Расмус Бојсен за “Глас Српске” најавио дерби са Хрватском: Вријеме је да Србија заблиста

Дејан Марић
Дански рукометаш Расмус Бојсен за “Глас Српске” најавио дерби са Хрватском: Вријеме је да Србија заблиста

БАЊАЛУКА - Дански рукометаш и експерт Расмус Бојсен вјерује да је дошло вријеме да Србија заблиста пуним сјајем и то баш у великом дербију с комшијском Хрватском, који је заказан за суботу у 20.30 часова.

Ријеч је о окршају другог кола Евра у који тимови улазе с дијаметралним расположењима. И док “орлови” настављају да се уздижу под командном палицом Тонија Ђероне, што су демонстрирали на премијери против Украјине (31:23), “коцкасти” су у контра-ритму. На турнир су дошли у шареном саставу, инфекција короном десетковала је и њихове редове, па Француској нису успјели озбиљније да запријете (22:27).

Тако је Србија дошла у позицију да добру форму у посљедње вријеме крунише скалпом најљућег ривала и практично га пошаље кући након свега 120 минута рукомета.

Бојсен, некадашњи омладински репрезентативац Данске, а данас адут Фредериције ХК, сматра да Лазар Кукић и друштво овакву прилику не смију пропустити. Човјек који је боје свог националног тима бранио под сводовима бањалучког “Борика” на омладинском Свјетском првенству 2013. године, тврди да ће српско-хрватски бој бити спектакл.

- Увијек је посебно када играју Срби и Хрвати, поготово у рукомету. Чињеница да се све дешава у Сегедину, у близини граница обје земље, гарантује луду атмосферу. Оба састава су уздрмана многобројним случајевима “ковида 19” па је неизвјесно и с каквим снагама ће наступити. Ипак, вјерујем да Србија има квалитет да добије Хрватску. Ријеч је о избалансираној екипи с одличним играчима. Ово је право вријеме да заблистају пуним сјајем. Хрватска, с друге стране, има много проблема и играче који се још нису потпуно уклопили - почео је Бојсен причу за “Глас Српске”, уз констатацију да “коцкасте” никада не треба отписати, поготово ако им се врате Лука Циндрић и Домагој Дувњак.

Популарбни Бој, рукометаш који упоредо са играчком каријером успјешно плови новинарским водама, објаснио је зашто је у прогнози пред шампионат “орлове” етикетирао као најпријатније изненађење.

- Прије свега зато што је Србија знатно потцијењена због резултата у посљедњих пет-шест година. Међутим, ако погледамо мало боље, схватићемо да има чудесан ростер с много талентованих играча који бране боје неких од најбољих клубова планете. Голмани су сјајни, пивотмени одлични у одбрани, крила јака и брза, а на све то додајте квалитетне вањске играче који имају икс фактор. Дакле, ако су спремни и ако превазиђу проблеме с короном, Срби имају снагу да побиједе јаке саставе попут Хрватске.

Вирус корона је направио хаос у свим сферама друштва. Спорт, односно рукомет, није изузетак. Готово да нема репрезентације која није имала инфицираних, а то би сматра наш саговорник могло да доведе до потпуног хаоса.

- Изненађења је већ било. Биће их још. Надам да ће ситуација од сада бити под контролом, али се бојим да би у једном тренутку све могло да експлодира - рекао је Данац.

За крај је промијенио своју топ три прогнозу, па након првих мечева на Евру она изгледа овако:

- Прва је Данска, друга Шведска, а трећа Француска - закључио је Бојсен.

Мађарско разочарење

Бојсен је у увертири Евра најавио да би Мађари могли бити “црни коњ” првенства, сврставши их у освајаче медаља. Па, ипак, један од домаћина разочарао је на премијери изгубивши од Холандије.

- Имао сам велику вјеру у овај мађарски тим, како због издања на посљедња два шампионата, тако и због домаћег терена. Има још да се игра, али ме разочарао. Чини ми се да је притисак 20.000 навијача за Мађаре био превелики - оцијенио је Бојсен, уз констатацију да ово неће бити посљедње изненађење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана