Данијел Божић, рукометаш Дервенте: Судар сличних стилова у Борику

Слободан Живанић
Данијел Божић, рукометаш Дервенте: Судар сличних стилова у Борику

Дервента - Рукометаши Дервенте ове сезоне играју изнад свих очекивања, што показује и њихов висок пласман на табели премијерлигашког каравана.

Један од најзаслужнијих за висок пласман свакако је Данијел Божић, који се одлично снашао по доласку из Градачца. Прије зимске паузе Дервенћане очекује још један тежак испит, јер ће гостовати Борцу у Бањалуци.

- "Црвено-плави" се налазе у узлазној форми, без обзира на њихов пораз у Вогошћи. Иако смо тамо славили, не смијемо се заварати да смо фаворити у Бањалуци. Играмо сличан рукомет, форсирамо брз ритам и биће то судар истих стилова - казао је Божић.

Екипа Зорана Докића везала је пет побједа, али њихов позитиван низ прекинула је Босна. Занимљиво је да Дервента биљежи боље резултате на страни, па им је и то адут пред гостовање Борцу.

- Нисмо домаћинска екипа и боље играмо у гостима, што није карактеристично за ову лигу. Прије почетка првенства нико није очекивао овакве резултате, прије свега због одласка неких важних играча. Многи су мислили да смо слаби и да ћемо се борити за опстанак, али смо доказали супротно. Киксали смо против Босне, али смо превазишли тај пораз и спремни смо да скупо продамо кожу у "Борику" - додао је Божић.

Лига је веома изједначена, а нарочито занимљива биће борба за опстанак. То не занима Дервенћане, који су у горњем дијелу табеле и тренутно имају одличне шансе да се угурају међу три екипе и изборе Лигу за првака.

- Одличан рад довео је нас овдје и не планирамо да се зауставимо. Лига је непредвидива, дешавају се неочекивани резултати и сваки меч је важан. Морамо да гледамо себе и покушамо да смањимо осцилације у игри. Не бојимо се никога, побједом против Вогошће показали смо да се можемо носити са фаворитима, па се надам побједи против Борца јер мислим да смо спремни за то - закључио је Божић.

Дервента пун погодак

Већ у првој сезони Божић се наметнуо као један од носилаца игре Дервенте и није му требало много времена за прилагођавање.

- Добре игре су плод мукотрпног рада и залагања на тренинзима. Поред свега тога, захвалност дугујем и саиграчима и људима из Дервенте јер су ме прихватили на најбољи начин - рекао је Божић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана