Битке за трофеј у Купу “Мирза Делибашић” овог викенда у “Борику”: Игокеа брани, Борац напада

Дејан Марић
Битке за трофеј у Купу “Мирза Делибашић” овог викенда у “Борику”: Игокеа брани, Борац напада

БАЊАЛУКА - Хоће ли Игокеа одбранити пехар намијењен побједнику Купа “Мирза Делибашић”? Може ли Борац искористити вјетар у леђа са трибина и стићи до првенца? Или ће, пак, Широки, а зашто не, и Слобода изненадити фаворите и отићи до краја?

Одговоре на ова питања сазнаћемо у недјељу навече, вјероватно нешто прије 22 часа, након финалне битке најмасовнијег такмичења које носи име легендарног Кинђета.

Битке под сводовима “Борика” почињу у суботу од 17 часова, када ће копља укрстити “игоси” и Тузлаци. Чета Драгана Бајића је велики фаворит, долази из АБА лиге у којој гура више него солидно, има квалитетнији ростер, ширу клупу... Упркос томе, капитен Марко Јошило позива на опрез.

- Сигурно је да нећемо потценити Слободу. Противник има и искуство и квалитет. Доста играча је већ дуго на кошаркашкој сцени, имају лепе каријере, тако да их сигурно нећемо лако схватити. Наша шанса је у агресивности. Потребно је да у меч уђемо са већом енергијом, те од старта наметнемо ритам на обе стране терена. Ако то успемо, победу нећемо довести у питање. Сваки други приступ би могао да нам се обије о главу - јасан је Јошило.

Искусно крило је претходне седмице пратило турнир Друге АБА лиге у “Борику”. И имао је само ријечи хвале за домаћина.

- Борац је наш вероватно највећи ривал у Купу. Има добре резултате, али и полетну, добро избалансирану екипу жељну доказивања која функционише одлично. Биће занимљиво видети како ће поднети притисак домаћег терена у полуфиналу против Широког - закључио Јошило.

Борац, с друге стране, са “напумпаним” самопоуздањем након освајања Купа Републике Српске улази у још једно искушење. Ученици Драгана Николића су лидери Друге АБА лиге, у сриједу су подигли један пехар, а у недјељу мјеркају други, онај у власништву Игокее.

Да би дошли до финалног боја, Вук Бошковић и друштво морају прво да побиједе Широки (субота, 20 часова) којег су у актуелној кампањи већ два пута обарали на плећа.

- Након низа добрих игара и резултата, те трофеја у Купу Републике Српске који нам много значи, стиже Куп “Мирза Делибашић”. Трећи пут ћемо играти са истим ривалом, сигуран сам да имамо квалитет неопходан за побједу, али ниједног тренутка не смијемо да потцијенимо састав Широког који има и искусне и квалитетне играче - опрезан је Бошковић, иначе узданица Игокее на позајмици у Борцу.

“Црвено-плави” су претходне седмице изазвали кошаркашку еуфорију у Бањалуци док су били битке на регионалном турниру. Спектакл под обручима виђен је и у сриједу, у финалу Купа Српске. Бошковић вјерује да још један слиједи овог викенда.

- Искрено, очекујем пун “Борик”. Боримо се за трофеј против најјачих екипа у држави. Подршка са трибина много нам значи и зато позивам навијаче да још једном буду наш шести играч - закључио је Бошковић.

Финале Купа “Мирза Делибашић” заказано је за недјељу од 20 часова.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана