Атлетико против Манчестер јунајтеда, Бенфика дочекује Ајакс

ГС
Foto: Илустрација

Вечерашњим утакмицама биће комплетирани први мечеви осмине финала Лиге шампиона. Дерби се игра у Мадриду, гдје Атлетико дочекује Манчестер јунајтед, док у другом сусрету Бенфика на свом стадиону игра против Ајакса.

Шпански првак ове сезоне доживио је неколико изненађујућих пораза на домаћем терену, који је по неписаном правилу био готово неосвојива тврђава протеклих година, тако да ће утакмица са Манчестером бити прилика за искупљење.

С друге стране, екипа са Олд трафорда одавно је испала из борбе за титулу у Премијер лиги и најелитније европско такмичење им је једина прилика да се домогну неког трофеја у финишу сезоне.

- Испред нас је једна од најбољих екипа на свијету. У задњих 14 мечева нису одиграли лоше и само су једном изгубили. Тим је еволуирао од доласка новог тренера. Суочавамо се са тимом који је јак у везном реду и нападу и колективно са веома добрим фудбалерима. Предност нам је то што играмо пред нашим навијачима - рекао је Дијего Симеоне, тренер Атлетика.

Ралф Рангник, тренер Манчестер јунајтеда истиче да ће његова екипа морати психички јака да уђе у обје утакмице, поготово у гостима.

- Још нисам играо против Дијега Симеонеа, али увијек сам се дивио ономе што је постигао за 11 година са Атлетиком. Мислим да је потпуно промијенио клуб у један од најцјењенијих у Европи и радујем се утакмицама које ћемо играти - искрен је стратег Јунајтеда.

У другом мечу састају се два бивша европска шампиона Бенфика и Ајакс.

Португалци играју слабо ове сезоне и већ су изгубили шансе за титулу у домаћем шампионату, док је Ајакс фуриозно прошао групну фазу, а и у холандском првенству играју одлично, тако да екипа из Амстердама у овај меч улази као благи фаворит.

- Суочавамо се са тимом који има много квалитета. Јаки су и у нападу и у одбрани, не примају много голова. Анализирали смо их добро. Знамо да ће бити тешка утакмица, али смо веома мотивисани јер знамо да играмо против једне од најбољих екипа у Европи - навео је Нелсон Веризимо, тренер Бенфике.

Ерик Тен Хаг, шеф стручног штаба Ајакса види Бенфику као јаког противника, који веома добро искориштава грешке противника.

- Ми ћемо се фокусирати на нашу игру и покушаћемо да зауставимо можда и њихово најјаче оружје, а то су брзи контранапади - јасан је Тен Хаг.

Утакмице у Мадриду и Лисабону почињу у 21 час.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана