Срђан Гаврић, капитен кошаркаша Борца: Имамо обавезу да поново будемо у врху

Милан Зубовић
Срђан Гаврић, капитен кошаркаша Борца: Имамо обавезу да поново будемо у врху

БАЊАЛУКА - Иза кошаркаша Борца скоро је пун мјесец од када су почели припреме за нову сезону, а капитен Срђан Гаврић вјерује да ће спремни дочекати старт сезоне.

Сјајни резултати из протекле двије сезоне обавезују их да буду на високом нивоу без обзира на промјене у играчком кадру као и промјену тренера. Сједање на клупу "црвено-плавог" тима Марку Шћекићу неће бити никаква новина јер је већ раније био играч-тренер, главни тренер и асистент у стручном штабу.

- Јако млада екипа као и прошле године, док се новајлије брзо уклапају, а ми који смо ту неко вријеме помажемо им у томе. Млади момци имају доста талента, вриједно раде и њихов напредак видљив је из дана у дан те вјерујем да ће направити велики искорак идуће сезоне и постати врхунски играчи - рекао је Гаврић.

Прошле сезоне нису играли АБА 2 лигу у "Борику", што их је разочарало, али од идуће јесени имаће прилику да на свом терену угосте екипе из региона јер је друголигашко такмичење на Јадрану реформисано па је 16 екипа подијељено у четири групе.

- АБА 2 лига сада има смисла јер ће навијачи доћи да нас бодре и много је другачије када играте на домаћем терену, а не на неком неутралном мјесту, јер то доноси набој и драж. Сигуран сам да ће бити много љепше јер ће нам доћи доста добрих клубова па морамо да будемо на нивоу. Резултати из прошлих сезона, када смо два пута заредом били вицешампиони БиХ, обавезују нас да покушамо то поновити иако је екипа доста млада - поручио је Гаврић.

Њему ће ово бити четврта сезона у екипи па одлично познаје Шћекића, а занимљиво је да су обојица рођени у Зворнику.

- Имамо старог тренера у новој улози. Нас двојица сарађујемо већ три сезоне, док га одлично познаје и већина осталих момака па ту нема никаквих проблема. Знамо његове принципе рада и стил кошарке, тако да нам ништа не представља проблем - навео је Гаврић.

Иако је најстарији по стажу у тиму, Гаврић није најстарији члан.

- Нисам најстарији у екипи и више година од мене имају Милић Благојевић те Тај Херис. Прошле године био сам други најстарији играч тима, што није било нимало пријатно (ха-ха-ха) јер имам 29 година - кроз смијех је рекао Гаврић.

Утакмице

Борац је одиграо двије контролне утакмице. Прво је побиједио Динамик на свом терену, да би потом доживио пораз од Босне. За 3. септембар планиран је контролни меч са тузланском Слободом. Прву утакмицу у новој сезони одиграће против словеначке Илирије у гостима, а тачан термин првог кола АБА 2 лиге биће накнадно одређен мада је познато да ће то бити између 1. и 3. октобра. Лига БиХ кренуће 5. октобра, када ће гостовати код Широког.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана