Спектакл у Палама: Црвена звезда гост Јахорине у пријатељском мечу

Mилан Зубовић
Спектакл у Палама: Црвена звезда гост Јахорине у пријатељском мечу

ПАЛЕ - Кошаркашки спектакл спрема се у Палама, гдје ће вечерас од 18 часова противник Јахорине у премијерним мечу у новој сезони бити Црвена звезда.

Ријеч је о пријатељској утакмици која изазива много пажње не само у Палама већ и осталим дијеловима Републике Српске јер стиже актуелни шампион АБА лиге и Србије који ће ове јесени поново наступати у Евролиги, а сви љубитељи "лоптања под обручевима" имаће прилику да на дјелу виде бивше и садашње репрезентативце Србије Милоша Теодосића, Николу Калинића, Немању Недовића, Луку Митровића, Огњена Добрића, Дејана Давидовца... Биће то прва контролна утакмица београдског тима који је своје припреме започео 19. августа, а реновиран је током љета. Као појачања стигли су Коди Милер-Мекинтајер, Ајзеа Канан, Мајк Даум, Урош Плавшић... С друге стране, екипа Јахорине прошле сезоне први пут је постала шампион Републике Српске и наредне јесени имаће дебитантски наступ у Лиги БиХ. Долазак Звезде представља врхунски маркетиншки потез као најаву за предстојећу сезону.

- Очекујемо да Црвена звезда дође у пуном саставу са свих 16 или 17 играча, а чак и ако неко од њих не буде стигао, то неће умањити спектакл јер је београдски тим препун звијезда. Играње пријатељске утакмице са Звездом за нас представља велико признање. Велика је част наћи се на терену са таквим кошаркашким величинама. Много је кошаркаша којима се током каријере не посрећи да одмјере снаге са тако јаким екипама и играчима, а нама се посрећило ове године. Биће то велико искуство за нас и велики догађај који превазилази Пале и битан је за цијели регион, али и Републику Српску. Све је спремно за спектакл и заиста вјерујем да ће бити догађај за памћење - изјавио је тренер Јахорине Миро Вукоје за "Глас Српске".

У складу са могућностима Јахорина је формирала тим. Неки играчи су отишли, неки остали, а стигла су и квалитетна појачања потребна за наступ у вишем рангу од оног у којем су се такмичили.

- Почели смо припреме прије десетак дана и покушаћемо да будемо достојни противници на терену мада смо свјесни да су они три нивоа изнад нас и излишно је поредити се са њима. Видјећемо колико смо напредовали и ово ће бити сјајна позивница свим љубитељима кошарке да нас бодре у идућеој сезони као што су то радили прошле, када смо стигли до шампионске титуле - додао је Вукоје.

Ракочевић

Бивши српски кошаркаш Игор Ракочевић прокоментарисао је проценат домаћих играча у Црвеној звезди за идућу сезону Евролиге, гдје је његов бивши клуб лидер такмичења са 64 одсто домаћих у саставу (11/17).

- Ако гледамо овај параметар, број домаћих играча у екипи није толико меродаван колико укупан број минута којe они проведу на терену. У томе би КК Црвена звезда вероватно био још доминантнији на првом месту. Не гарантује резултат, чак је и много теже доћи до резултата без много добрих странаца, али свакако је за похвалу и мени се свиђа. Уз још једно добро појачање на позицији високог играча, састав тима може бити изузетно добар за ову сезону - написао је Ракочевић на "Иксу".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана