СЦ Борик организује баскет спектакл

Дарко Драгичевић
Foto: Г.С.

БАЊАЛУКА - Спортски центар Борик организује сад већ традиционални трећи турнир у баскету „3x3”.

Турнир ће се одржати испред спортске сале Старчевица наредна два дана у јуниорској и сениорској конкуренцији.

Почетак такмичења је у петак у 17 часова, а у суботу су финални мечеви након 20 часова. 

Директор Борик Ненад Талић истиче да се овим такмичењима промовише спорт и здравље, те да у Спортском центру раде и на популаризацији спорта.

- Баскет „3x3” је у великој експанзији, игра се на Олимпијским  играма, и недавно је Србија освојила сребро на Европском првенству. Има све више присталица. Трудимо се да анимиримо све наше сале тако да ће овај турнир бити на Старчевици, која је највећа мјесна заједница, а терен је на доброј локацији и надамо се доброј посјети. На турниру ће учествовати по 16 тимова у сениорској  и јуниорској конкуренцији. У сениорској ће играти најквалитетније екипе из Републике Српске и БиХ. Имамо и богат наградни фонд јер ће побједнику припасти 2500 КМ, а  пораженом у финалу сениора 1000. Наравно уз пехаре и дипломе. Позивамо навијаче да дођу и уживају јер ће то да буде сјајан догађај  уз музику коју ће да пуштају ди џејеви и бројне награде за публику. Такође биће присутни и кошаркаши Борца који ће приказати своје вјештине - истакао је Талић.

Генерални спонзор турнира је компанија Моцарт.

- Компанија Моцарт је увијек ту да подржи квалитетне спортске догађаје што овај турнир свакако јесте. Велики број квалитетних екипа, сјајна посјећеност су најбоља препорука за нас да подржимо турнир. Ту ћемо свакако да будемо и да навијамо за спорт и да подржавамо све квалитетне догађаје - поручила је Марија Раниловић, портпарол компаније Моцарт.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана