Сушић: Хрватска је у кругу фаворита, Србија има одличног селектора, али и један проблем

ГС
Foto: Архива

Најбољи фудбалер Босне и Херцеговине свих времена и једна од највећих легенди на простору бивше Југославије Сафет Сушић прогнозирао је у разговору за УНУ предстојеће Свјетско првенство у Катару.

Популарни Папе, који већ годинама живи и ради у Француској рекао је да је веома тешко изабрати једну или двије репрезентације које би могле постати прваци свијета.

"Већ сам рекао да је по мени фаворит једна од екипа које су већ раније освајала Свјетско првенство. Врло тешко је изабрати једну или двије, али ту свакако убрајам Шпанију, Француску, Бразил, Аргентину и Њемачку. Од тих пет екипа, вјероватно треба тражити будућег првака", говори нам Папе.

 

Кога не треба отписати

Потом се осврнуо и на комшије, односно Хрватску, која је вицешампион свијета, те Србију, коју с клупе предводи Папетов велики пријатељ и некадашњи саиграч из селекције Југославије Драган Стојковић Пикси.

"Репрезентације које могу да се укључе у групу фаворита су прије свега Хрватска. Они су задржали доста играча од прошлог Мундијала и имају заиста добру екипу. Не треба ту отписати свакако ни Белгију те Холандију. Када је у питању Србија, па они имају одличног селектора. Пикси је направио велики посао, јер је био први у групи испред Португала, још су их побиједили у посљедњој утакмици у гостима што је велика ствар. Екипу не познајем добро, осим селектора, чуо сам за имена, али нисам имао прилику да их гледам. Међутим, опет сама чињеница да су завршили први у групи испред Португала довољно говори", додаје Сушић.

Истиче да је велики проблем код Србије то шту су смјештени у реално најтежој групи на Свјетском првенству.

"Највећи проблем Србије је проћи у осмину финала. Ту су Бразил, па Швајцарска, која је у групи завршила испред Италије. Ту је још Камерун, али они Србији вјероватно неће правити проблеме. Мислим да ће између Србије и Швајцарске бити велика борба за друго мјесто, јер је Бразил по мени фаворит", јасан је Сушић.
 

Велики проблем с повредама за "Триколоре"

Иако живи у Француској, гдје је стекао статус легенде и званично проглашен за најбољег играча ПСЖ-а свих времена, Папе говори да не вјерује да Француска може до нове титуле.

"Имају два врхунска играча, а то су Карим Бензема и Кyлиан Мбаппе. Ипак, питање је да ли ће Бензема играти у првој утакмици, јер јучер није тренирао с осталим играчима. Још од 1962. године није се догодило да једна екипа два пута заредом буде првак и мислим да ће се та традиција наставити. Такође, Француска је имала много проблема, остали су без Погбе, Кантеа, Кимпебеа... Њих не сматрам за прве фаворите, али опет зависи од двојца у нападу. Ако Мбапе одигра као што је играо на прошлом Свјетском првенству, ако Бензема ако буде у форми и ако уопште буде играо, онда би могло ту бити свашта", мишљења је Сушић.

 

Могуће изненађење

Ипак је на крају на наше инсистирање открио које двије екипе сматра за главне фаворите.

"Ако већ морам издвојити два тима, онда су то Бразил и Њемачка. То су само моје прогнозе", истиче Папе, те се осврнуо и на Леа Месија.

"Аргентина је ту, али не видим их да могу освојити првенство. Меси ове године игра далеко боље него прошле, али не треба заборавити да је Меси пред крајем своје каријере. Морам још да наведем једну екипу која би могла направити изненађење, а то је Данска. Имају све, играју добро, гледао сам их, врло су дисциплиновани, имају добре резултате у посљедње вријеме, нико на њих не рачуна. Сјетићемо се сви 1992. године када су били Европски прваци, а на Еуро отишли умјесто Југославије. Немају звијезда, а могу изненадити", закључује у разговору за УНУ Сушић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана