Србија расположено и сложно креће у Катар, спреман и Митровић

ГС
Србија расположено и сложно креће у Катар, спреман и Митровић

ДОХА - Фудбалска репрезентација Србије савладала је селекцију Бахреина 5:1 (1:1) у последњој провјери пред почетак Мундијала у Катару и данас у 14 часова по средњеевропском времену путује из Бахреина у Катар гдје ће играти на Свјетском првенству.

Србија се налази у Групи Г, а одмјериће снаге са Бразилом, Швајцарском и Камеруном.

Прву утакмицу репрезентација Србије игра на стадиону Лусаил 24. новембра против селекције Бразила. Меч је на програму у 20 часова.

Након утакмице против Бахреина селектор репрезентације Драган Стојковић Пикси истакао је важност здраве атмосфере у тиму, али и то да није било повреда у последњој провери пред Мундијал у Катару, преноси РТС.

Нападач “орлова” Александар Митровић изјавио је да је спреман за Мундијал и поред повреде, због које није играо меч са Бахреином.

-Спреман сам. Да нисам спреман, не бих био позван. Опоравак је при крају, још дан-два можда. Од понедељка се враћам, све ће бити у реду - рекао је Митровић.

Послије утакмице приказаном игром био је задовољан и дефанзивац Страхиња Павловић.

-Била је лепа атмосфера. Наши противници су били мотивисани и пружили су добар отпор. Ове пријатељске утакмице могу да буду чудне. Они су кренули свим снагама, па су се испразнили. У другом полувремену су били слабији и ми смо онда лако привели меч крају. Била је ово лепа припрема за прву утакмицу против Бразила. Спремни смо за почетак Светског првенства -рекао је Павловић.

Душан Тадић је постигао два гола, а уписао је и једну асистенцију у мечу генералне пробе против Бахреина, а након меча је рекао да није битно ко даје голове и ко асистира приликом поготка.

-Најбитније је да се у овој утакмици нико није повредио, да смо победили и идемо даље - закључио је капитен селекције Србије.

“Орлови” су имали прилику да осјете у каквим ће се временским условима играти планетарни шампионат.

Србију су пре почетка Мундијала поједине кладионице сврстале на 16. мјесту за освајање Светког купа у фудбалу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана