Србија у спектакуларном мечу испустила велико вођство и само ремизирала с Камеруном

Дарко Пашагић
Foto: Танјуг/АП

ДОХА- Фудбалери Србије у другом колу групе Б играли су са репрезентацијом Камеруна неријешено, 3:3. У веома занимљивој утакмици "орлови" су из резултатског минуса стигли до предности до 3:1, али им ни то није било довољно да остваре први тријумф у Катару.

Фудбалери Србије одлично су отворили меч и већ у 11. минуту имали су велику прилику да дођу до предности, међутим, испријечила се статива. Послије акције у којој су учествовали Душан Тадић и Андрија Живковић Александар Митровић је погодио оквир гол. Само шест минута касније Тадић је одлично центрирао, неспретно је реаговао Николас Н'Колоу, а шут Митровића из идеалне позиције завршио је покрај стативе.

И како то обично бива услиједила је казна за промашаје. А, да ће тако бити најавио је Пјер Кунде чији је шут у 20.  минуту Вања Милинковић Савић избоксовао у корнер. Осам минута касније Камерун је дошао до предности. Корнер афричке селекције на прву стативу, пребачена је лопта на другу гдје је спреман чекао Жан Шарл Кастелето и спровео лопту у небрањену мрежу. У тим тренуцима "орлови" су изгледали пољуљано, губили су лопте и у 43. минуту послије велике грешке Саше Лукића ривал је могао увећати предности. Међутим, Кунде је шутирао директно у чувара мреже Србије.

У судијској надокнади првог дијела сусрета услиједио је потпуни преокрет. Прво је у првом минуту послије центаршута Тадића највиши у скоку био дефанзивац Ред Бул Салцбурга Страхиња Павловић и изједначио на 1:1. Потом су  у четвртом минуту надокнаде "орлови" дошли до предности. Послије асистенције Живковића Сергеј Милинковић Савић је са руба шеснаестерца савладао чувара мреже Камеруна Девиса Епасија.

У 53. минуту изабраници Драгана Стојковића Пиксија послије прелијепе акције повисили су на 3:1. Тадић је на средини терена одузео лопту послије чега је она стигла до Митровића. Одиграо је центарфор "орлова" до Филипа Костића, овај до СМС-а, који је прослиједио до Живковића. Хладан је као шприцер био играч ПАОК-а, ушао у дриблинг и проиграо Митровића који је прослиједио лопту у небрањену мрежу. И када се очекивао и четврти погодак Африканци су послије брзог контранапада у 64. минуту смањили на 2:3, а стријелац је био Винсент Абубакар. То као да је сломило крила "орловима", који су само два минута касније примили и трећи гол. Још један брзо контранапад започео је Абубакар, а потом идеално упослио Ерика Максима Чупо Мотинга, који је прослиједио у мрежу.

Послије два кола и Србија и Камерун имају по један освојен бод и нису изгубили шансе да се нађу у групној фази. Много тога ће зависити од другог сусрета другог кола ове групе у коме се од 17 часова састају Бразил -Швајцарска.



------


КРАЈ МЕЧА Србија- Камерун 3-3

78' Трострука измjена у тиму Србије

Умjесто Живковића, Сергеја и Вељковића у игри су Немања Радоњић, Марко Грујић и Срђан Бабић.


66- Чупо Мотинг доноси Камеруну изједначење 3-3

Само три минута било је потребно Камеруну да дође до изједначења - 3:3, стрелац је Чупо-Мотинг.



64- Абубакар за 3.2 

Успио је Винсент Абубакар да постигне погодак и смањи на 3:2. Прво је гол поништен због офсајда, али је послије прегледања ВАР снимка установљено да је погодак регуларан. 

53' МИТРОВИИИИИЋ за 3-1

Прелијепа акција "орлова" - Митровић, Костић, Сергеј и Живковић су комбиновали, на крају Митрогол убацује лопту у мрежу и Србија има великих 3:1!


Почело је друго полувријеме...


Полувријеме- Србија води 2-1

Преокрет Србије у финишу првог дијела утакмице - Камерун је повео преко Кастелета, али су Страхиња Павловић и Сергеј Милинковић-Савић донијели преокрет у надокнади времена у првом полувремену. Два гола Србије у исто толико напада распалила страсти на трибинама на којима се налазе навијачи српске селекције. ”Србија, Србија” и "Хоћемо побједу” се ори стадионом. Камерунци занијемили.


49 'СМС за вођство Србије

Још један гол Србије у надокнади првог полувремена - прецизан ударац Сергеја Милинковић-Савића за вођство "орлова" 2:1!



46' ПАВЛОВИИИИИИИИИИИИИИИИИИЋ за 1-1

Центаршут Тадића у погодак претвара Страхиња Павловић и доноси изједначење Србији - 1:1!




29' Камерун води 1-0

Голом Кастелета, Камерун од 29. минута води 1:0 и кажњава промашаје Србије.



19' Пријети Камерун, Вања сигуран

Покушао је Кунде ударцем искоса са десне стране, али је Вања Милинковић-Савић на правом мјесту. Само корнер за противника.


17' Још једну велику прилику пропушта Митровић

Још једна велика прилика за Србију одлази у неповрат - Митровић се нашао у изгледној ситуацији послије грешке одбране Камеруна, али лопта одлази тик поред стативе гола Епасија.

Велика штета... 


11' Митровић погађа стативу!

Велика шанса за Србију - Митрогол је сам себи створио прилику, одлично шутирао, али је лопта завршила само на стативи гола Камеруна.

1' Почео је меч на стадиону “Ал Џануб” 

Предсједник Фифе Ђани Инфантино je на трибинi стадиона “Ел Џануб”. У почасној ложи су и некадашњи тренер Арсенала Арсен Венгер, те Самуел Ето, Ненад Бјековић, Дејан Савићевић...

Навијачи Србије бурно су поздравили играче репрезентације, уз клицање “Хоћемо побједу”. Организатори су у част навијача из Србије преко разгласа пустили “Свилен конац”. За сада је бар двоструко више присталица Србије него Камеруна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана