Јапанци почистили Нијемце и стадион

Г.С.
Јапанци почистили Нијемце и стадион

КАТАР - Папирна њемачка застава завршила је великој најлонској кеси, у коју су јапански навијачи убацивали ђубре које је остало по трибинама стадиона Калифа, послије сензационалне побједе Јапана против Њемачке, 2:1.

Њемачка од промјене власти покушава да успостави боље односе са Јапаном; премијер Шолц је за прву азијску дестинацију изабрао Токио, предсједник Штајмајер је недавно завршио своју посјету Јапану а све у циљу да се умјесто Кине, која је била избор број један Ангеле Меркел Јапан инсталира као њемачки савезник број 1 у Азији.

Ипак најбољи и најнеочекиванији гест направила је фудбалска репрезентација Њемачке која је успела да изгуби од Јапана. У првом полувремену "мексички таласи" које су правили навијачи чинили су се као једина занимљива ствар с обзиром на то да је дјеловало да је Њемачка неупоредиво боља од Јапана и да је једино неизвијесно колико ће голова да постигне.

Али онда јапански селектор одлучује да Нијемце побједи "Нијемцима". У игру уводи фудбалера Фрајбурга Доама а онда и играча Бохума, кога ми наравно памтимо у црно бијелом дресу Партизана, Такуму Асана и њих двојица праве нови невјероватни преокрет на Мундијалу.

Асановом голу радовао се чак и Либанац са капом "Маншафта", који је претходних педесетак минута здушно навијао за Нијемце. Голу су се радовали и Бразилци, Мароканци, два Тунишанина, па чак и једини навијач огрнут кинеском заставом.

Јапански навијачи, чак и кад је њихов тим средином првог полувремена дјеловао изгубљено нису престајали да бодре свој тим а како је уласком „Нијемаца" Јапан почео да побјеђује Нијемце они су полако падали у транс.

Навијачи у плавим дресовима подивљали су послије велике побједе, укључујући до полувремена тужног самураја, госпође у кимону и гомилу људи лица обојених у боје јапанске заставе. Наравно све то након што су почистили стадион, на којем су постигли један од највећих успјеха у историји јапанског фудбала, преноси РТС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана