Хрватима одузете камере по доласку на СП

Kliks
Foto: Cnn

Након што су дански новинари имали својеврсни проблем с домаћинима по доласку у Катар, слична невоља задесила је и Хрвате којима су одузете камере.

 

Хрватске телевизијске куће РТЛ и Нова ТВ се нису добро провеле по слијетању у Катар, јер су им тамошњи службеници у организацији одмах одузели камере.

О томе су правовремено извјестили јавност, али нису једини који су постали жртве овог потпуно нелогичног чина који је сигурно не би догодио у било којој европској земљи.

"Да је лако, не би нас запало, тако се каже. Ако сте икад сумњали у спорост или брзину хрватске бирократије, дођите у Катар. Наша бирократија је Формула 1 за Катарце. Наши се продуценти већ мјесецима убијају од посла, 500 мејлова и захтјева су послали… Изађемо ми из авиона, одмах нам одузму камеру. Тако и Нијемцима и Холандјанима, а зашто? Фали један папир, а који, не знају ни они", јавио се познати новинар Владо Бобан за Нову ТВ и објаснио шта се десило.

"Морам рећи, барем је то наше искуство, организација, за сада, није баш блистава. Пуно смо пута данас пољубили врата у процесу добивања акредитација, једноставно није уиграно на неки начин. Волонтери дају криве информације, полуинформације, шаљу на криве локације, пуно времена проводите у таксију и на кривим мјестима. Године 2015. сам провео овдје за вријеме Свјетског рукометног првенства, били су исти проблеми, очекивао сам, седам година касније, да ће се ситуација мало промијенити", рекао је Марко Варгек за РТЛ телевизију којој је одмах по изласку из авиона одузета камера.

Прву утакмицу на Мундијалу Хрватска ће играти 23. новембра против Марока, четири дана након тога играју против Канаде, а групу ће затворити дуелом против Белгије.

Свјетско првенство у Катару ће се играти од 20. новембра до 18. децембра ове године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана