Француска доминанто почела одбрану титуле, Жиру разбио клетву

ГС
Француска доминанто почела одбрану титуле, Жиру разбио клетву

Убједљивом побjедом над Аустралијом 4:1, Француска је почела одбрану титуле свјетског шампиона освојене прије четири године.

Оливије Жиру двоструки стрелац, Мбапе и Рабио комплетирали тријумф "триколора". У другом колу на програму је дерби у Групи Д, Француска ће играти против Данске.

Прије четири године у Русији, Француска се попела на свјетски трон, а Оливије Жиру као стартни нападач није постигао ниједан гол на турниру. Сада је нападач Милана разбио клетву и већ у првом мечу на Мундијалу два пута тресао мрежу Аустралије, у побједи 4:1.

Иако је играла без најбољег фудбалера планете Карима Бенземе, Француска је оправдала улогу фаворита и прилично лако и убједљиво савладала екипу са најјужнијег континента.

Аустралија јесте повела, али посије тога није приказала апсолутно ништа, што је само олакшало посао екипи Дидијеа Дешана да заузме прву позицију на табели Групе Д послије првог кола.

Гудвин је већ у деветом минуту најавио потенцијални шок за шампиона, али "триколори" нису дозволили да се трећег дана Мундијала деси још једно изненађење, послије тријумфа Саудијске Арабије над Аргентином.

Већ до полувремена Француска је преокренула и то головима Адријена Рабиоа и Оливијеа Жируа.

Аустралија је у финишу првог дијела могла до изједначења, али је Ирвајн погодио стативу гола Ига Лориса.

У другом дијелу на терену је играла само једна екипа. Француска се поигравала са противником, који није успио да угрози гол "триколора" ни изблиза.

Остало је питање колико ће голова постићи шампион свијета, а зауставили су се на два - Килијан Мбапе се уписао у листу стрелаца, док је Жиру крунисао добру игру новим поготком и тако поставио коначан резултат на мечу.

У првој утакмици Групе Д, Данска и Тунис су одиграли без голова, па је Француска прва на табели са три освојена бода.

У другом колу, дерби играју Француска и Данска, док ће Тунис и Аустралија у директном дуелу покушати да освоје бодове у борби за пласман у осмину финала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана