Борцу на рачун лијежу милиони!

ГС
Борцу на рачун лијежу милиони!

БАЊАЛУКА - Иако фудбалери Борца нису успјели да се пласирају у Лигу Европе, још раније је обезбијеђена Конференцијска лига, која ће знатно поправити буџет клуба из Платонове.

Иако их је елиминација од Ференцвароша коштала 1.140.000 евра, јер је пласман у Лигу Европе доносио 4.310.000, а пласман у Конференцијску лигу 3.170.000 евра, Бањалучани морају бити задовољни, поготово на финансијском плану.

Остали су у игри, пред собом имају још шест утакмица, а свака побједа доноси 400.000 евра, а реми 133.000 евра. Сви клубови у европским такмичењима имају и приходе од ТВ права, тако да је Борац дефинитивно остварио огроман не само спортски већ и финансијски успјех, што ће сигурно донијети још већу економску стабилност шампиону БиХ.

Још шест европских мечева, што ће повећати број европских наступа ове сезоне на 14, сигурно ће бити додатна прилика фудбалерима шампиона БиХ да се додатно докажу, а клубу да можда направи и неки јачи трансфер, који би још више побољшао финансијски салдо “црвено-плавих”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана