Аустралија савладала Тунис и остала у игри за осмину финала

ГС
Аустралија савладала Тунис и остала у игри за осмину финала

Фудбалери Аустралије савладали су минималним резултатом (1:0) селекцију Туниса у првом мечу другог кола групе Д на Мундијалу у Катару.

Тунишани су се борили, баш као што је то било и против Данаца, али пука битка није довољна да би се играо фудбал. Тактички, Аустралија је стајала стабилније, уз солидну дефанзивну поставку која је и као таква задржала готово све нападе афричке селекције, наводе спортске.нет.

Аустралијанци су повели у првом полувремену. Играо се 23. минут када је Гудвин центрирао са лијеве стране, а Мичел Дјук феноменално закачио лопту главом и послао је у малу мрежу Дахмена за велико славље "кенгура" који су тако први пут у својој историји водили на полувремену мундијалске утакмице.

Имали су Тунишани две добре ситуације у завршници првог дијела када су Мохамед Драгер и Јусуф Мскани пропустили најбоље прилике за свој тим.

Није Тунис изгледао као екипа која има јасну идеју како да дође до поготка. Гурали су лопте на крила, али све се то завршавало безуспешно. С друге стране, Аустралија се бранила у формацији 4-4-2 с притиском двојице нападача што је одбијало идеје противника.

Било је све то мало неорганизованије у наставку сусрета и с једне и с друге стране. Физички, утакмица јесте била захтјевна, доста се трчало, али понављамо, квалитет и фудбалска маштовитост нису радили данас.

Но, Аустралијанце који су могли и до другог гола преко Лекија којег су центиметри одвојили од тога, занимала је само побједа и до ње су заслужено дошли.

Тако сада, након пораза у првом колу, долазе до три бода која за њих значе крупан корак ка осмини финала, посебно уколико Данци не побиједе Французе вечерас.

Играч утакмице, човек који је заустављао готово све покушаје и продоре Тунишана био је штопер Стоука Хари Саутер. Маестрално издање. Такође, изузетан је био и Арон Муј.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана