Алкохол се ипак неће продавати на стадионима током Свјетског првенства?

Агенције
Foto: Танјуг/АП

ДОХА- Организатори Свјетског првенства у фудбалу у Катару планирају данас да саопште да ће бити забрањена продаја алкохола на катарским стадионима на којима се играју утакмице у оквиру турнира, изјавио је за Ројтерс неименовани извор упознат са одлуком.

Очекивано саопштење биће издато два дана пред почетак турнира, који ће се први пут играти у једној земљи Блиског истока.

Како преносе инострани медији, катарска краљевска породица тражила је да се уведе потпуна забрану продаје алкохола на свим стадионима на којима ће се играти Мундијал.

Земља домаћин - гдје је продаја алкохола обично ограничена на странце који пију у лиценцираним хотелима и ресторанима, захтијевала је од ФИФА да престане да продаје пиво на осам стадиона. Њујорк тајмс наводи да је интервенцију извео шеик Џасим бин Хамад бин Калифа ал-Тани, брат катарског владара.

Ако овај захтјев буде усвојен, то значи да један од највећих спонзора турнира "Budweiser" неће моћи да продаје своје пиво на утакмицама, што би представљало и кршење вишемилионског уговора.

Како преносе инострани медији, тренутно ФИФА преговара са познатим произвођачем пива.

Како ствари стоје, посјетиоци Свјетског првенства могу да купе алкохол у хотелима и ресторанима, у фан зонама у одређено вријеме и на трибинама стадиона. Пиво ће коштати скоро 12 фунти на званичним мјестима, а навијачи ће моћи да купе само четири пића како се не би напили. Свако ко се напије могао би бити одведен у посебну зону да се отријезни.

ФИФА је ове недјеље већ направила један уступак катарским домаћинима у погледу доступности пива на стадионима. Организатори су инсистирали да су " Budweiser" " штандови превише уочљиви, па је кровна светска организација пристала да их помери на мјеста гдје ће бити мање видљиви.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана