“Ал Каида” позвала муслимане да не прате мундијал

СРНА
“Ал Каида” позвала муслимане да не прате мундијал

КАИРО - Регионални огранак "Ал Каиде" позвао је муслимане широм свијета да избјегавају Свјетско првенство у фудбалу у Катару, али није запријетио нападима и нити промовисао насиље у вези са тим догађајем.

"Ал Каида" на Арабијском полуострву, огранак милитантне групе са сједиштем у Јемену, критиковала је Катар да "доводи неморалне људе, хомосексуалце, људе који шире корупцију и атеизам на Арабијско полуострво, истичући да је тај догађај скренуо пажњу са "окупације муслиманских земаља и њихово угњетавање".

"Упозоравамо нашу муслиманску браћу да не прате овај догађај или да му не присуствују", наводи се у саопштењу обавјештајне групе СИТЕ, објављеном дан прије отварања Мундијала, који се први пут игра у већински муслиманској земљи.

Организатори Свјетског првенства, као одговор на критике на рачун људских права у Катару, укључујући права ЛГБТ популације, као и социјална ограничења, рекли су да су сви, без обзира на њихову сексуалну оријентацију или поријекло, добродошли на турнир.

Катар, мала земља од око три милиона становника, углавном страних радника, саопштила је да је обучила више од 50.000 људи, уз помоћ страних снага, с циљем осигурања реда и мира током Свјетског првенства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана