Купила маче добила џина (ФОТО)

ГС
Купила маче добила џина (ФОТО)

Млада фотографкиња Чесити је велики заљубљеник у животиње и већ има неколико мачки, пса и корњачу, али је највећа звезда на њеним друшвеним мрежама мачор Куса. Он нема још ни годину дана, али је ипак толико велики да једва стаје овој дјевојци у наручје. Чес је недавно поделила снимак на коме је показала како је Куса од малог, белог мачета за само неколико мјесеци израстао у велику "звјер", а овај видео је убрзо постао виралан.

"Нисмо имали појма колико ће наше маче постати велико", написала је лепа инфлуенсерка уз видео који показује како се Куса за мање од годину дана од мачета који стаје у шољу за чај претворио у гигантски примерак мачке.

Оно што је још фасцинантније јесте чињеница да ће Куса наставити да расте све до своје 4. или 5. године. Наиме, он припада раси Maine Coon која може да расте и развија се све до пете године, за разлику од већине раса које престају да расту када напуне годину дана.

Раса Мејн кун потиче из америчке државе Мејн, по којој је врста и добила име, а зову је још и плашљиви џин. Мужјаци углавном имају просечну тежину од 8 килограма, а женке од 5, 5 килограма. Обично достижу дужину од око 90 центиметара, укључујући реп. Ипак, чини се да је Куса надмашио ове димензије.

И док се многи плаше ових мачака због величине, оне су заправо послушни и слатки љубимци, а многи их зову "златним ретриверима у свету мачака". Сматрају се једном од најинтелигентијих врста домаћих мачака, веома су дружељубиве, воле пажњу и живе од 9 до 15 година.

"Имамо још три мачке и пса и Куса је дну хијерархије јер је једноставно превише фин. Он је мачка којој је веома потребна пажња, воли да будемо фокусирани на њега", истиче његова поносна власница.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана