Исцјељење животном енергијом

Д. Стоканић, Ц. Мркоњић
Исцјељење животном енергијом

Људи, међу којима су и здравствени радници, познати политичари, естрадне звијезде, али и сви други, данас се све више окрећу методима лијечења биоенергијом да би подстакли организам да ствара имунитет, те избјегли могуће негативне и штетне нуспојаве класичних лијекова.

Како тврде стручњаци из ове области, биоенергија је енергија живота, дословно "животна енергија". Лијечење уз помоћ биоенергије је терапија која може да уравнотежи и усклади физичко и духовно стање организма. Сваки човјек посједује више или мање биоенергије у себи.

Колико данас људи долазе код биоенергетичара, због каквих проблема, колико је тај метод лијечења успјешан, разговарали смо са стручњацима из ове области, који су за "Глас Српске" открили све тајне лијечења биоенергијом.

Како су за наш лист испричали и доктор медицине и психолог, биотерапија има свакако позитиван утицај на психу човјека.

Биотерапија лијечи више болести

Овим методом лијече се многобројне болести на физичкој и психичкој, емотивној бази, од алергија, тумора, цисти, аутоимуних болести, депресије, неуродермитиса и слично.

Важно је пронаћи квалитетног биоенергетичара или енерготерапеута с којим ћете се моћи повезати и опустити да би резултати били што бољи.

Третман се обично састоји од разговора те одређивања жељених циљева, који се затим постижу кроз биоенергетске третмане, те савјетовање о коришћењу природних лијекова који потпомажу у изљечењу.

Најпознатији бањалучки биоенергетичар и радиестезиста Новица Јовановић прије тридесет година открио је да посједује биоенергију и да, захваљујући томе, може помагати болесним људима.

- Сањао сам да се налазим испред неке болнице, изашао је човек у белом, увео ме у болницу и показао ми салу где се ради дијагностика. У сали је био робот који је пролазио, а на екрану су се појављивали кружићи, које сад правим на местима оштећења људског организма - испричао је Јовановић.

Он је рекао да се, како је робот пролазио и слика тако приказивала и заокруживала комплетног човјека.

- Затим ме је човек у белом питао да ли сам схватио дијагнозу, на шта сам одговорио да јесам, после чега ми је рекао: "Идите и пренесите људима на Земљи".  После тог сна прво сам срео једну другарицу, зауставио сам је на улици и прегледао. Она је рекла да је све тачно што сам јој рекао - додао је Јовановић.

Према његовим ријечима од тада је прошло више од 25 година и стотине хиљада људи кроз његове "руке". Истакао је да није било човјека који је пожалио и рекао да није тачна његова дијагноза.

- Дијагноза коју поставим мора у потпуности да се поклапа са медицинским налазима. Наравно, може да се деси да нема патолошких промена, али то не значи да су сви кружићи патолошке промене, јер ни медицина не може да открије све ово што ја могу. Глава може потпуно да буде здрава, али ако је искључена са система, она не функционише - рекао је Јовановић.

Додао је да око 80 одсто људи долази због нервоза, психоза, депресије, због ратног синдрома, те ако не могу да ријеше свој проблем одлазећи љекарима, онда долазе код њега.

- У Београду сам радио много година, а већ 12. годину радим у Бањалуци, мада гостујем по свим градовима БиХ. Био сам у Бијељини, Брчком, Тузли, Зеници, Сарајеву, Теслићу - нагласио је Јовановић.

Биоенергетичар Јовановић је истакао да без енергије људи не могу да функционишу, те да свако себи у одређеној мјери може да помогне стављањем дланова на мјеста гдје осјећа болове.

 - Што се тиче алата и прибора биоенергетичара, то су само висак за дијагностику енергетских оштећења на људском организму и моји дланови. Лечење енергијом обављам постављањем дланова на места која треба лечити, јер енергију испуштамо кроз дланове - казао је Јовановић.

Преглед код њега кошта 20 марака, док лијечење подразумијева три терапије по 50 марака, на којима лијечи цијело тијело, а не само одређен проблем.

- У просеку лечим десет до 15 људи дневно. Онда правим паузу 15-20 дана, да се енергија акумулира. Не лечим конкретно човека, једноставно укључим његов имунитет и нервни систем да функционише како треба - да се боре са болешћу. Онда се човек сам лечи - рекао је Јовановић и додао да код њега на прегледе и терапије долазе и естрадне личности,  доктори, као и многи други.

Лијечење телефонским путем

Јовановић је рекао да је више пута лијечио и путем телефона.

- Имао сам прилику телефонски лечити пацијента из Лас Вегаса. Један власник коцкарнице је тражио дијагнозу путем телефона. Када сам је успоставио, тражио је и терапију. Договорили смо се да му урадим пет терапија. После урађене три терапије одлучио сам да нећу да му радим терапије бесплатно. Он ме је затим звао и казао да није осетио четврту и пету - то је интересантан детаљ - истакао је Јовановић. 

Иначе, од овог биоенергетичара увелико помоћ траже и пацијенти из иностранства.

- Радим терапије у договорено време, али не путем телефона, него седнем кад смо се договорили десет минута и обавим терапију. Они ми плате кад дођу на одмор. То је ментални пренос енергије - објаснио је овај биоенергетичар.

Стручњаци не искључују овај метод лијечења

Доктор радиологије Зоран Бурсаћ је рекао да не искључује могућности биоенергетског лијечења.

-  Не искључујем то као "помоћно љековито средство", али наглашавам да неки објективни методи за истраживање позитивности тог ефекта и ко има позитивну биоенергију, нису данас научно утврђени. Ово побуђује сугестивне способности у људима, па се људи самоисцјељују - рекао је Бурсаћ.

Он је истакао да онај ко иде биоенергетичару већ има унапријед позитиван став према овом лијечењу - "то ће мени помоћи кад је и другима помогло".

- Биоенергија би, по мом мишљењу, на тај начин могла да утиче, али методи одређивања ко има позитивну енергију још до данас нису научно утврђене. Не искључујем могућност њеног дејства, али пуно фактора утиче на позитивно дјеловање биоенергије - истакао је Бурсаћ.

Пацијенти који су исцрпили можда све могућности медицинске помоћи, одлучују се да траже било коју другу врсту лијечења, да би дошли до оздрављења.

- Из часописа који су свима доступни имам сазнања да су биоенергетичари некоме помогли, али са медицинског становишта немам дијагностичку потврду да је биоенергија помогла повлачењу тумора - казао је Бурсаћ.

Биоенергија или плацебо ефекат

Психолог Александар Милић сматра да не постоји одређена биоенергија, људи не би живјели, јер се у људском организму приликом подражаја стварају одређени процеси биохемијске електроприроде.

- Само лијечење биоенергијом је више област алтернативне медицине или лаичког приступа, која се више заснива на одређеној сугестибилности људи. Када сте у невољи, трудите се да вјерујете у нечију помоћ. Осјетите сугестибилно одређена побољшања. То је као плацебо ефекат, али дугорочно се нису показали резултати, без обзира на то колико се неко усавршио у алтернативној медицини о којој постоје и едукације у свијету - објаснио је Милић.

Додао је да на нашим просторима постоје ауторитарни појединци из те области, али нема далекосежних учинака те врсте лијечења.

- Дакле то је нешто што је краткотрајно, што људе мало привремено оснажи. Не постоје дугорочни ефекти и поново се морају држати медицине, која се заснива на науци - рекао је Милић и додао да биоенергија не може да лијечи као научна медицина.

Чакра као стање душе

Чакра је активни центар који прима, усваја и ослобађа животну енергију. Сама ријеч чакра буквално се преводи као точак. Таквих је седам чакри пореданих у низу од темеља кичме до врха главе. Простиру се испред и иза тијела. Највиша и најнижа чакра налазе се испод и изнад тијела.

Према неким источним схватањима, чакре су нивои свијести и стање душе. У метафизичком концепту то су енергетски центри профињене духовне снаге, које дјелују на физичком, емоционалном, мисаоном и духовном плану.

Искуства пацијената

Пацијенткиња која није жељела да јој објавимо име, а недавно је била код биоенергетичара задовољна је, јер је успио да успостави тачну дијагнозу.

- Дуже вријеме сам била болесна и никако нисам могла да добијем праву дијагнозу, јер су претраге увијек биле у реду. За биоенергетичара сам сазнала од пријатељице и отишла. Човјек је одличан дијагностичар. Предложио је да снимим главу, јер је установио да су сви органи здрави. Нажалост, магнетна резонанца је потврдила његове сумње - испричала је она.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана