Дочек Нове у региону

Д. Стоканић, Ц. Мркоњић
Дочек Нове у региону

Са доласком хладнијих дана и првог снијега многи већ почињу да размишљају гдје отпутовати за прославу Нове, 2014. године.

Стару годину многи ће испратити у свом дому, у кругу породице, али има и оних који желе да се добро проведу и да им најлуђа ноћ буде незаборавна, па пажљиво бирају гдје ће отићи.

Ако се одлучите за неку од атрактивних дестинација у региону, понуда је заиста разноврсна, нуди довољно могућности за свачији џеп - од бесплатних дешавања на градским трговима попраћених великим ватрометима, преко гламурозних прослава у престижним клубовима, до луксузних дочека далеко од градске гужве - на некој планини прекривеној снијегом.

За љубитеље дочека најлуђе ноћи на градским трговима широм Републике Српске надлежни за организацију и програм још нису најавили ко ће их од естрадних умјетника забављати. Када је ријеч о резервацијама у кафићима, цијене су сличне онима из претходних година. Бањалучани ће за новогодишњи дочек ове године морати да издвоје од 30 до 150 марака, у зависности од тога да ли ће одабрати хотел или неки од локалних клубова.

На планинама је нешто скупље, па је за прославу Нове године у хотелима на Јахорини потребно издвојити измећу 140 и 680 КМ, али ове цијене укључују и смјештај од једног ноћења до седмодневног боравка.

Онима који су у могућности да за најлуђу ноћ "скокну" до неког од градова у региону, понуда је шаролика. Ако се одлучите за Београд, који је познат по добром проводу, на располагању, поред градског трга, имаћете прегршт ресторана, кафића, ноћних клубова и сплавова, за чију ћете резервацију морати да издвојите најмање 30 евра у клубовима, па до 150 евра у познатим београдским ресторанима. Сличан провод могу да очекују и они у Новом Саду, Крагујевцу, Нишу.

Црногорско приморје и за дочек Нове, 2014. године биће сједиште највећих естрадних звијезда из региона, што би, како сматрају у Туристичкој организацији те државе, требало да буде гарант доброг провода.

Они који се одлуче да Нову годину прославе у једном од хрватских приморских градова, за тродневни аранжман треба да издвоје најмање 500 марака. У Хрватској ће дочек бити организован и на градским трговима, а свим љубитељима кафића и клубова организатори већ увелико припремају примамљиве понуде за незаборавну прославу најлуђе ноћи у години.

Словенија

Како у највећем граду Словеније, односно у Љубљани, тако и у осталим градићима, и ове године новогодишњи програм биће намијењен различитој публици и то на више локација. Слављеници ће моћи да уживају од алтернативне музике до народњака.

Дестинације                            Цијене

Београд                                      30-140 КМ

Јахорина                                           140-680 КМ

Загреб                                        80-140 КМ

Љубљана                                          150-700 КМ

Златибор                                           330-720 КМ

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана