Завршена сједница Сабора Исламске заједнице у БиХ: Ево ко је изабран

Г.С.
Реис Кавазовић
Foto: Аваз | Реис Кавазовић

САРАЈЕВО - На констутивној сједници новог сазива Сабора Исламске заједнице (ИЗ) у БиХ, која је одржана у Гази Хусрев-беговој библиотеци у Сарајеву, за предсједника Сабора за мандатни период 2022-2026. година изабран је Едхем Бичакчић.

За потпредсједнике су изабрани Мирза Шабић и Мустафа Гобељић, док је за секретара Сабора поново изабран Фарук Хашимбеговић, јавља Аваз.

Избору руководства и радних тијела Сабора претходило је полагање заклетве, након чега се саборницима обратио и реису-л-улема Хусеин-еф. Кавазовић, који им је упутио честитке и поручио да требају да часно служе муслиманима који су их изабрали.

- Молим вас да своју преданост и лојалност овом часном тијелу утемељите на вјери у Бога, на преданости дини-исламу, на поштивању Устава и на традицији нашег институционалног организирања, као слободне заједнице муслимана, у слободној и сувереној Босни и Херцеговини. Чувајмо ову нашу Исламску заједницу, јер је она драгуљ који не краси друге муслиманске народе у свијету - казао је реису-л-улема.

Реису-л-улема је у свом обраћању нагласио како Исламска заједница мора бити неупитан залог јединства и заједништва и да се у Сабор никако не уносе политичке разлике које у политичком животу могу да буду пожељне и корисне, те је кроз бројне примјере појаснио да народ има велико повјерење у своју Заједницу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана