За дан у бањи од 30 до 130 марака

Нада Вранковић
За дан у бањи од 30 до 130 марака

БAЊAЛУКA - Становници Републике Српске који желе да зимски одмор проведу у некој од бања у Српској и ове године имају заиста велики избор, а цијене пансиона и полупансиона крећу се од 30 до 130 марака по дану.

- Смјештај у бањи “Мљечаница”, у вансезони, они који долазе у приватном аранжману плаћају 39 марака по дану, а ако желе да бораве у бунгаловима, треба да издвоје 44 марке - рекао је рецепционер Борис Јандрић.

Додао је да се цијене смјештаја у самом објекту у сезони крећу око 45 марака, а у бунгаловима 49 марака по дану.

- За осигуранике Фонда здравственог осигурања РС цијене смјештаја крећу се од 9,5 до 24 марке по дану - навео је Јандрић и нагласио да су попуњени сви смјештајни капацитети у бањи.

У хотелу “Кардиал” у Здравствено-туристичком центру “Бања Врућица” рекли су да је по особи цијена ноћења са доручком у једнокреветним собама 90 марака, а у двокреветним 75 КМ.

- Цијена полупансиона у једнокреветној соби је 115 марака, а у двокреветној 95 КМ, а сви они који желе да користе пун пансион мораће да издвоје 130 марака за једнокреветне собе и 110 КМ за двокреветне - истакли су у хотелу “Кардиал”.

ФЗО РС плаћа 48 марака на име трошкова осигураника, додали су, а све трошкове изнад те цијене осигураници сами плаћају.

- У “Вишеградској бањи” цијене пансиона са медицинским услугама коштају 59 марака за једнокреветне собе и 50,5 КМ за двокреветне, док су цијене полупансиона 52 КМ за једнокреветне и 46,50 за двокреветне собе - истакли су у “Вишеградској бањи”.

Додали су да се цијене које не укључују медицинске услуге крећу од 39 марака за двокреветне до 47 КМ за једнокреветне собе.

У бањи “Кулаши” током јануара и фебруара цијена пансиона по дану износи 29 марака, у марту и априлу 36 КМ, а од априла до јуна 58 марака по дану.

У бањи “Лакташи” су рекли да је цијена смјештаја по особи у једнокреветној соби 82 КМ, а у двокреветној 65 марака, те да су у цијену укључена три оброка и три терапије.

- За госте у пролазу и за оне који не користе медицинске услуге цијена је 80 марака по особи - навели су у овој бањи.

Србија

Они који желе да зимски одмор проведу у некој од бања у Србији могу да бирају у зависности од својих платежних могућности.

Према подацима Туристичке организације Србије цијене се крећу од 40 КМ за пансион у одмаралишту “Гучево” у бањи Ковиљачи до 140 КМ за полупансион у хотелу “Извор” у Aранђеловцу. Болеснички дан по особи, у двокреветној соби, износи од 37 КМ у појединим собама хотела “Партизан” у Нишкој Бањи, до 92 КМ у луксузним собама Специјалне болнице “Бања Ковиљача”.

У Врњачкој Бањи може се наћи пансион за 35 КМ, а оне који воле луксуз преноћиште у вили “Aлександар” коштаће око 90 марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана