Вучић у Њујорку уручио орден амбасадору Емирата

Срна
Foto: Taнјуг

БЕОГРАД/ЊУЈОРК - Предсједник Србије Александар Вучић уручио је у Њујорку Орден српске заставе другог степена сталном представнику Уједињених Арапских Емирата /УАЕ/ при УН амбасадору Мухамеду Иси Абушахабу, наводећи да су Емирати увијек били ту за Србију, чак и у најтежим тренуцима.

 „Током многих глобалних криза и изазова, од пандемије ковида 19 до данас, Емирати су показивали несебичну солидарност са нашим земљом, а Србија памти сваки гест, сваку акцију и сваку реч подршке коју су нам УАЕ пружили када је то било потребно“, навео је Вучић на „Инстаграму“.

Указом Вучића, стални представник УАЕ при УН, одликован је за нарочите заслуге у развијању међународних односа и учвршћивању мирољубиве сарадње и пријатељских односа Србије и Емирата.

Вучић је навео да је Србија као мала земља поносна на пријатељство које је током година „исковала“ са УАЕ, уз посебну захвалност за лични допринос лидера Емирата шеика Мухамеда бин Заједа.

Он је истакао да ово признање одражава значај који Србија придаје дубоким и трајним везама са УАЕ, те да је оно истовремено и подстицај за још ближе контакте и заједничке дипломатске иницијативе у будућности.

Вучић је указао да Србија и УАЕ дијеле многе заједничке вриједности, а да су економски, културни и политички односи доживјели огроман успон кроз различите пројекте који су успешно реализовани у протеклим годинама.

„Сарадња у областима као што су инвестиције, савремене технологије, трговина, образовање и туризам, представља темељ на којем ћемо наставити да градимо заједничку будућност, дајући подстицај једни другима у остваривању смелих визија обе земље“, истакао је Вучић.

Вучић је у Њујорку претходно уручио Орден српске заставе првог степена и сталном представнику Руске Федерације при УН Василију Небензји, двјема замјеницама руског сталног представника у УН Ани Јевстигњејевој и Марији Заболоцкој, као и сталној представници Мађарске при УН Жужани Хорват.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана