Вучић: Нико од великих играча не верује лажовима из Сарајева

Срна
Вучић: Нико од великих играча не верује лажовима из Сарајева

БЕОГРАД/ЊУЈОРК - Предсједник Србије Александар Вучић оцијенио је након изјаве предсједавајућег Предсједништва БиХ Денис Бећировић у Генералној скупштини УН о пријетњи Србије територијалном интегритету и суверенитету БиХ да "лажовима из Сарајева" нико од великих играча не вјерује.

"Нико не мисли да је било шта од тога могуће. Не верује им ни њихов народ. Бошњаци у Сарајеву и они знају да лажу, него тако је лакше, биће неки избори, па зато морају да лажу", изјавио је Вучић.

Он је истакао да је ријеч о опасној игри и да то није први пут. "Њима се чини да им је ово последња прилика да окрену свет против Србије", изјавио је Вучић у Њујоруку за ТВ "Пинк".

Он је навео да то раде посљедње двије и по године и свакодневно причају како ће Србија да нападне некога у региону и да је Србија "Путинов сателит и потрчко".

"Они полазе од себе. Свако се креће у границама сопствене покварености. Они знају да су само патуљак и патрљак у чије име и за чији рачун одлучује неко други", рекао је Вучић.

Он је додао да су покушали да учине нешто против Србије, али да су у свијету сви озбиљни људи то схватили и то им је наишло на лош пријем.

Када је ријеч о резолуцији о Сребреници, Вучић је најавио да ће данас у Њујорку одликовати представнике Мексика и Бразила, а сутра представницу Никарагве у УН за помоћ при гласању о том документу.

"Данас овде мексичком и бразилском амбасадору треба да доделимо одликовање, а сутра нашој сестри из Никарагве. Добила је одобрење свог лидера и одликоваћемо је. Остала је запамћена у целој Србији, жена коју су сви волели", истакао је Вучић.

Он је рекао да у наставку дана очекује низ значајних сусрета, укључујући и онај са генералним секретаром УН Антонијем Гутересом и премијером Грчке Киријакосом Мицотакисом, а сутра се враћа у Србију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана