Вучевић: Ако желите јаку БиХ, заволите Српску

Срна
Вучевић: Ако желите јаку БиХ, заволите Српску

БАЊАЛУКА - Премијер Србије Милош Вучевић рекао је да је његов добронамјерни савјет политичком Сарајеву да заволе Републику Српску ако већ хоће јаку БиХ.

-И то исто као што волите ФБиХ. Наша рука сарадње са политичким Сарајевом је испружена и немамо никакав проблем на том плану. Сматрамо да би договор Срба и Бошњака био од великог значаја за оба народа и обе земље. То искрено мислим и верујем да када би балкански народи одлучивали о Балкану била много боља ситуација у овом делу Европе - рекао је Вучевић на конференцији за новинаре у Палати Републике у Бањалуци након састанка са предсједником Српске Милорадом Додиком.

Вучевић је указао да историјске истине потврђују да често неко долази са стране да помогне, а онда то баш не буде помоћ, него мало и одмогне у међусобном разумијевању.

-Да ли ће (између Срба и Бошњака) бити великог договора, не зависи само од нас већ и друге стране. Хоћемо да сарађујемо са свима, а Република Српска нам је прва адреса, што је природно и нормално -рекао је Вучевић и поновио да је Београд увијек расположен и за саобраћајно повезивање главних градова Србије и Сарајева.

Он је истакао да се заједнички инфраструктурни и други пројекти, те економска сарадња Републике Српске и Србије, одвијају по плану иако је увијек добро да се ствари на том плану убрзају.

-Али, и када се Србија и Српска повезују, треба разумети да се повезује и цела БиХ - напоменуо је Вучевић.

Милош Вучевић поручио је да ће Србија наставити да улаже у пројекте у Републици Српској, све у складу са потребама грађана Српске.

-Република Српска, њене општине и грађани требају да кажу шта су најважнији инфраструктурни и друштвени пројекти -, рекао је Вучевић .

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана