Влада одлучила: У Српској сутра Дан жалости

ГС
Влада одлучила: У Српској сутра Дан жалости

БАЊАЛУКА - Због трагедије која се десила јуче у Основној школи "Владислав Рибникар" у Београду када је ученик седмог разреда пуцао и убио осам ученика и радника обезбјеђења, у Републици Српској сутра ће бити дан жалости, одлучила је Влада Српске на ванредној сједници у Бањалуци.

Ванредна сједница коју је сазвао предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић поводом јучерашње трагедије почела је минутом ћутања, како би присутни одали почаст убијеним ученицима и раднику обезбјеђења.

Сједници су присуствовали и предсједник Републике Српске Милорад Додик, предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић и српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић.

Oсам ученика и радник обезбјеђења страдали су у пуцњави у ОШ “Владислав Рибникар” на Врачару. Шест ђака и наставница се са простријелним ранама налазе у Ургентном центру, односно на клиници у Тиршовој. Малољетни нападач Коста К. и његови родитељи су приведени.

Грaђани су синоћ палили свијеће и полагали цвијеће испред школе, као и на Цветном тргу. И у другим градовима Србије одржан помен страдалима.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана