Вишковић: Пројекат источне гасне интерконекције биће блокиран

Срна
Вишковић: Пројекат источне гасне интерконекције биће блокиран

БАЊАЛУКА - Пројекат источне гасне интерконекције бити блокиран, те да је штета због нереализације овог пројекта до сада вишемилионска, увјерен је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић

"Не живим у сновима да ће (хрватски члан Предсједништва БиХ Жељко) Комшић и (бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис) Бећировић промијенити став или виђење", рекао је Вишковић новинарима у Бањалуци.

Он је упитао да ли грађани имају право да купе гас истог квалитета по повољнијој цијени и да ли неко има нешто против тога.

"Република Српска нема ништа против јужног тока који треба из Хрватске да дође у БиХ, али ако би дошао гас који би био јефтинији него руски, који долази преко Србије, сви потрошачи у Српској би куповали тај гас и валаст би им то омогућила", истакао је Вишковић.

Он је напоменуо да се грађани Сарајева грију на гас који долази из Русије, те да су све приче о наводном руском утицају глупости.

"Дајте да обезбиједимо грађанима БиХ да користе енергент који им је повољнији", поручио је Вишковић.

Он је рекао да је прије три дана премијеру Федерације БиХ Нермину Никшићу упутио званичан допис за одржавање заједничке сједнице ентитетских влада, али да још није добио одговор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана