Вишковић: Поступци Бећировића највише штете БиХ

Срна
Вишковић: Поступци Бећировића највише штете БиХ

БАЊАЛУКА, - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић оцијенио је да поступци бошњачког члана Предсједништва БиХ Дениса Бећировића највише штете БиХ.

Вишковић је рекао да је најбоље не коментарисати изјаве Бећировића, који је, како је оцијенио, изгубљен у простору и времену.

Он је истакао да би Бећировић, ако је изабран као бошњачки члан Предсједништва БиХ, ваљда требао да се потруди да направи нешто добро за грађане који живе у БиХ.

"Ако је он биран у Предсједништво да би опструисао пројекте, износио овакве клевете и лажи на некога без кога не можете доносити одлуке у БиХ, онда је и он сам против БиХ", изјавио је за РТРС Вишковић, коментаришући изјаву Бећировића да предсједник Републике Српске Милорад Додик мора, како је рекао, бити заустављен у антидејтонској и антиуставној политици и да се трансформисао из политичке у бјезбједносну пријетњу.

Вишковић је рекао да не разумије Бећировићево дјеловање.

"Зашто су лоши момци, а то је Република Српска, представници институција Републике Српске, они који желе да поштују устав земље у којој живе, а наводно добри, кооперативни, подобни, они који руше Устав? Свугдје на свијету ти које руше Устав би завршили у затворима и били санкционисани", рекао је Вишковић.

Он је рекао да на такве чињенице указује и представницима одређених међународних институција.

"Нигдје на свијету није дозвољено да кршите устав земље у којој живите, то је свуда санкционисано. Република Српска посљедњих скоро 20 година упорно понавља - вратите нам уставно уређење БиХ ако желите добро БиХ. Не, једино у БиХ не морате поштовати Устав да би били омиљена фаца од одређених институција, омбасада одређених земаља и тако даље", рекао је Вишковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана