Ухапшен и син начелника Општине Стари Град

ГС
Ухапшен и син начелника Општине Стари Град

САРАЈЕВО - Сеид Хаджибајрић, син начелника Општине Стари Град Ибрахима Хаджибајрића, ухапшен је у акцији „Старт“, незванично сазнаје портал Кликс.

Он је спроведен у просторије МУП-а Кантона Сарајево.

Нешто раније је ухапшен начелник Хаджибајрић који је такође доведен у просторије МУП-а КС, као и Алма Дестановић, секретарица органа државне службе.

У акцији „Старт“ се истражује низ кривичних дјела, уклјучујући организовани криминал, злоупотребу положаја, приманје и даванје дара и пранје новца.

Подсјетимо, акција се проводи под надзором поступајућих тужилаца Тужилаштва Босне и Херцеговине и Тужилаштва Кантона Сарајево.

На терену је данас било више од 150 полицијских службеника Управе полиције МУП-а КС.

Претреси су вршени на подручју општина Стари Град, Ново Сарајево, Вогошћа и Илиџа, на више од 20 локација. Претресима су обухваћени стамбени објекти, пословне и службене просторије, те путничка моторна возила.

Пронађена је и изузета документација, те одређене количине готовог новца и скупоцјеног накита. Привремено је одузето и неколико путничких моторних возила, саопштено је раније данас из МУП-а.

Оперативно-тактичком акцијом је обухваћено више од десет физичких и правних особа које се сумњиче за организовани криминал и злоупотребе у вишемилионским износима.

Активности се проводе у координацији с ЕУРОПОЛ-ом, а односе се на кривична дјела организованог криминала и прања новца, као и коруптивна кривична дјела злоупотребе положаја или овласти, те примање и давање дара.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана