Тужилаштво остаје при жалби на ослобађајућу пресуду, Мектићева одбрана је сматра неоснованом

Срна
Тужилаштво остаје при жалби на ослобађајућу пресуду, Мектићева одбрана је сматра неоснованом

САРАЈЕВО- У законски предвиђеном року биће прослијеђен писани отправак одлуке Апелационог вијећа Суда БиХ о жалби Тужилаштва БиХ на ослобађајућу пресуду бившем министру безбједности у Савјету министара Драгану Мектићу и осталим оптуженим за злоупотребу положаја при спровођења пројекта прекограничне сарадње у ватрогаству, саопштио је данас судија Станиша Глухајић.

Тужилац Ведрана Мијовић саопштила је да остаје при жалби Тужилаштва БиХ на ослобађајућу првостепену пресуду Суда БиХ од 17. марта којом су Мектић, Игор Голијанин, Самир Агић и Един Гараплија ослобођени оптужбе по свим тачкама оптужнице уз образложење о непотпуно утврђеном чињеничном стању и приједлогу да се изнесе нови доказ.

Браниоци оптужених истакли су да у цијелости остају при наводима из одговора на жалбу Тужилаштва БиХ од 2. јуна.

У одговору се тражи да се као неоснована одбије жалба Тужилаштва БиХ и у потпуности потврди првостепена ослобађајућа пресуда Суда БиХ од 17. марта.

Адвокат првооптуженог Мектића Сенка Ножица указала је и да нови доказ тужилаштва у потпуности иде у корист одбране.

Пресудом Суда БиХ од 17. марта Мектић је ослобођен оптужби да је злоупотријебио положај на дужности министра безбједности, коју је обављао, Голијанин у својству шефа Мектићевог кабинета, Агић као помоћник министра, док је Гараплија ослобођен оптужби као одговорно лице и власник Института за заштиту од пожара и експлозија "Инза" из Сарајева.

Пројекат прекограничне сарадње у области ватрогаства финансирала је ЕУ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана