Све основне и средње школе у Српској доставиће писане информације о безбједности у школама

Г.С.
Све основне и средње школе у Српској доставиће писане информације о безбједности у школама

БАЊАЛУКА - Министарка просвјете и културе Републике Српске Жељка Стојичић разговарала је на одвојеним састанцима са предсједницима актива директора основних и средњих школа у Републици Српској о стању, условима и начинима рада васпитно-образовних установа са аспректа безбједности.

Предсједници актива директора основних и средњих школа организоваће састанке са свим директорима школа у оквиру регија коју представљају и прикупити све потребне информације са циљем анализе стања у школама и са циљем предлагања конкретних мјера које ће дати допринос унапређењу безбједности и сигурности у школама.

- Свим састанцима актива директора основних и средњих школа на регионалном нивоу присуствоваће представници Министарства просвјете и културе и Републичког педагошког завода - рекла је Стојичићева.

На састанку је разговарано и о значају и одговорности мултисекторских тимова који у складу са важећим законским рјешењима поред представника школе окупљају представнике полиције, центра за социјални рад, надлежне здравствене установе и јединице локалне самоуправе, саопштено је из Министарства просвјете.

Након обједињавања и анализе свих прикупљених информација Министарство просвјете и културе информисаће Владу Републике Српске о тренутном стању у школама са аспекта безбједности као и са приједлозима за унапређење безбједности васпитно-образовних установ

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана