Суд поново одбио Себију Изетбеговић, више неће моћи бити на челу КЦУС-а

ГС
Суд поново одбио Себију Изетбеговић, више неће моћи бити на челу КЦУС-а

САРАЈЕВО - Општински суд у Сарајеву одбио је приједлог за одређивање привремене мјере осигурања коју је тражила директорица Клиничког центра Универзитета у Сарајеву и заступница СДА у Скупштини Кантона Сарајево, Себија Изетбеговић.

Изетбеговић има рок од три дана да се огласи на ово рјешење, након чега ће се заказати рочиште на којем ће се одлучивати о мјери осигурања. Уколико Суд одбије и ову мјеру, супруга Бакира Изетбеговића званично остаје без професуре.

Самим тим, она више не може бити ни на челу КЦУС-а јер наставничко мјесто један је од услова који је прописан Статутом за мјесто директора.

Како је наведено у рјешењу које "Аваз" има у посједу, наводи се да се одбија приједлог за одређивање привремене мјере осигурања којом се тражи да се одложи извршење Одлуке противника о стављању ван снаге одлуке Сената Универзитета у Сарајеву од 29. јануара 2014. године, од 29. марта 2023. године, те да се забрани противнику да предузима радње и друге активности на извршењу напријед наведене одлуке све до правомоћног окончања парничног поступка у којем се одлучује о поништењу исте одлуке или до друге одлуке суда.

Подсјетимо, Сенат УНСА је одузео звање магистра наука Себији Изетбеговић, затим јој је одузето звање редовне професорице на Медицинском факултету те је поништена и диплома доктора наука, преноси "Аваз".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана